TW
0

L'escola maonesa ens delectà un any més amb l'actuació musical dels seus alumnes, els quals junt a mestres i pares es desplaçaren fins al teatre de l'Orfeón Mahonés per a cantar les tradicionals nadales i recitar un poema

Susana Mora Humbert
Maó
Ahir, dimarts 16 de desembre a les sis de la tarda, tingué lloc a l'Orfeón Mahonés la posada en escena de la primera part de la ja tradicional actuació de Nadal del CP Mare de Déu del Carme. D'aquesta forma, entre xiulets i aplaudiments de pares, mares, avis, àvies i demés familiars, els alumnes de cicle infantil cantaren i recitaren una nadala i un poema, respectivament, per grup.
Eren les 17.30 hores quan el públic aglutinat en el hall del centre cultural va fer la seva entrada a la sala de butaques del teatre, tot entre empentes i rialles dels assistents que s'afanyaven per poder fer-se amb els millors llocs. En arribar l'hora de començar la funció, aparegueren entre el públic dos pallassos, els quals van ésser els encarregats de presentar la gala i d'ambientar els espais de temps que es donaren entre actuació i actuació, fent el gust dels compareixents amb els seus intents de malabarismes, les seves tombesses mortals frustrades i la dansa d'un simpàtic titella que els acompanyava.
Fetes les presentacions, es donà pas en primer lloc a intervenció dels alumnes de P-3, que cantaren la nadala "Tanca els ullets" i recitaren el poema titulat "Dia de Nadal". Seguidament, procediren a cantar els infants de P-4 que entonaren la nadala de "A Betlem me'n vull anar" i recitaren la poesia anomenada "Sortim tots a sa finestra". En tercer terme, aparegueren sobre l'escenari els nens i nenes de P-5, els quals cantaren "Els àngels i els pastors" i pronunciaren el sonet "Nadal ha arribat".
Un cop tancada l'actuació dels tres grups d'infantil, esdevingué l'acte final de la funció, que consistí en l'entonació de dues nadales -"Visca els tres Reis" i "El 25 de desembre"- per part de tot els alumnes del cicle junts.
En acabar, els dos pallassos presentadors volgueren donar les gràcies a na Lídia, la mestressa de música, sense la qual no hagués estat possible l'organització de l'esdeveniment, tot i que no va poder assistir-hi perquè estava malalta.
De la mateixa manera, es procedí a donar les gràcies a les mestresses de cadascun dels grups participants en l'actuació, ja que la seva paciència en els assajos diaris al llarg d'aquest darrer mes ha estat essencial perquè la funció arribés a bon port.
En definitiva, tot transcorregué un any més entre el més emotiu i divertit dels ambients possibles, ambient que suposem es repetirà avui per a aquells familiars que tinguin fills cursant el cicle de primària, ja que aquests posaran en escena la seva actuació aquest capvespre. Molta sort i enhorabona a tots! Ah! I molt bon Nadal.