Solidaritat i dolor. Imatge de la concentració a la plaça Colón de Maó del passat 2 de gener

TW
0

Persones d'arreu del món es mobilitzen en solidaritat amb el poble palestí, també a Menorca

Rosa Carreras
Maó
Des del passat 27 de desembre el món sencer veu com l'exèrcit israelià està atacant la franja de Gaza. Les xifres a dia d'avui fan esfereir. Ja són més de nou-centes les persones mortes i milers, els ferits. Molts d'ells, infants. Els serveis sanitaris estan totalment col·lapsats i ja es parla, des de fa dies, d'emergència humanitària.
Els atacs aeris i també terrestres s'afegeixen a les duríssimes, inhumanes, condicions de vida que la població civil palestina es veu obligada a viure des de fa mesos sota el bloqueig d'Israel. És per tot açò que en les darrers setmanes, arreu del món, també a Menorca, es succeeixen concentracions i manifestacions denunciant els greus atacs, mostrant dolor i repulsa, en solidaritat amb el poble palestí, amb els homes, les dones i els fillets.
Les marxes i els manifestos en contra de l'actuació israeliana demanen la fi de forma immediata de les agressions i de les violacions dels drets humans de la població palestina. Així com una implicació molt més compromesa dels nostres dirigents polítics, nacionals i europeus, que fins ara han condemnat els atacs i han demanat la fi de la violència, però no han pres cap mesura concreta.
Una de les demandes que es fan des de Menorca, i que han estat visibles i públiques amb les concentracions ahir, a Maó i Ciutadella, i del passat 2 de gener, és que el Govern espanyol aturi el comerç d'armes amb l'Estat d'Israel, i que es suspenguin els acords comercials que amb Israel manté la Unió Europea. Així com l'exigència que es compleixin totes les ressolucions de Nacions Unides sobre el conflicte, que fa molts d'anys que dura.
La cara positiva de tot plegat és la unió dels ciutadans que vivint en pau exigeixen als dirigents una postura clara i en favor de la pau. No és enfora que passa el genocidi, és avui, aquí, al nostre planeta.