TW
0

Genets de totes les edats van demostrar a Alaior i Ciutadella que l'estil de muntada típic de l'Illa és tota una passió que manté intactes els seus valors i que es transmet a les futures generacions

María Álvarez
Maó
Aquest cap d'any ha estat molt especial per als joves genets menorquins i els amants de l'hípica, ja que en qüestió de dies s'han celebrat dues importants competicions de doma a la nostra illa. El 30 de novembre, 27 genets participaren en el Campionat de Menorca de Doma Clàssica a Alaior, mentre que els dies 7 i 8 de desembre es va celebrar el Campionat de Balears de Doma Menorquina a l'Escola Eqüestre de Ciutadella amb, també, una molt bona participació.
Tot i que la primera jornada de dissabte a Alaior es va suspendre degut a la intensa pluja, el diumenge tots els participants van poder demostrar l'altíssim nivell que han aconseguit els genets menorquins.
En la repris M-1 per als més petits, Talullah Stenton i Moisés Seguí van mostrar un gran nivell. Miquel Company amb Salvatge va guanyar la prova de poltres de 4 anys. A poltres de 5 anys, Maite Vivó amb Seni Milano va ser la guanyadora. Als nivells 1, 2 i 3, els primers classificats van ser Andreu Busutil, Miriam Sánchez i Sara Pons.
VI campionat de balears
D'altra banda, els dies 7 i 8 de desembre va tenir lloc la sisena edició del Campionat de Balears a l'Escola Eqüestre Menorquina de Ciutadella on el fred propi d'aquestes dates no va ser condició per als participants, que van oferir un bon espectacle.
Jordi Triay es va adjudicar el premi poltres de 3-4 anys amb Somni, seguit per Robert Pulido i Carina Marquès. Joan Pons amb Rústic i Toni Bosch amb Ray varen ser primer i segon al premi de poltres de 5 anys.
Alevins, infantils, cadets i juvenils també van viure el seu moment de glòria amb una classificació ben ajustada. Els primers de cada categoria van ser Josep Bosch amb Milan, Cristina Marquès amb Olimpico Ruiz, Carina Marquès amb Pipo, Toni Florit amb Llor i Maite Bonet i Martí Capó van ser primer i segon a la categoria de Joves Genets.