Aigües del riu Hudson. L?avió de la companyia US Airways amb els passatgers damunt les ales abans de

TW
0

Redacció
Maó
A finals de la setmana passada, els mitjans de comunicació d'arreu del món es van fer ressò d'un fet realment espectacular que passarà a la història de l'aviació. Va tenir lloc a les aigües del riu Hudson, a New York i nosaltres, al suplement "Xoc" també en volem deixar constància.

Dijous capvespre, un avió comercial de la companyia US Airways, un Airbus 320, on hi viatjaven 150 passatgers més els tripulants de l'aparell, va haver de fer un amaratge d'emergència a les aigües del riu Hudson, molt pocs minuts després d'haver-se enlairat de l'aeroport de La Guardia amb destinació a Carolina del Nord.

Les causes de l'accident, apunten amb claredat a la irrupció d'una bandada d'ocells. L'anàlisi de les caixes negres de l'avió ha permès escoltar les gravacions de la cabina de comandament i de fet, noranta segons després de l'enlairament, el pilot, Sullenberger, fa referència a uns ocells. Pocs segons més tard s'escolta un impacte i la pèrdua de potència dels motors, així que va ser la sang freda i l'experiència del comandant, el que va salvar la vida de les 155 persones que hi anaven a bord.

Diuen els experts que l'amaratge és una de les maniobres més perilloses, ja que és molt probable que l'avió no aguanti l'impacte amb l'aigua. Tanmateix, en aquesta ocasió tant la velocitat com la inclinació de l'aparell van permetre resoldre el contratemps amb èxit.

Va sorprendre al món sencer que l'accident no registràs cap víctima mortal, només pocs ferits i algun cas d'hipotèrmia, i és que s'hi va sumar la celeritat i l'eficàcia dels serveis de rescat i salvament.

La imatge dels passatgers esperant ser rescatats, damunt les ales de l'avió ha donat la volta al món. Així com també el nom del pilot que ha esdevingut als EEUU un heroi nacional.