TW
0

R.M.
Ciutadella
La Conselleria d'Educació i Cultura presentarà a la fira més important del sector discogràfic mundial, el MIDEM de Cannes, la nova pàgina web que ha dissenyat per promocionar els grups musicals de les Balears. La Direcció General de Cultura participa per vuitena vegada consecutiva en el Mercat Internacional del Disc i de l'Edició Musical amb un estand institucional propi, des del qual es presentarà el nou portal i es distribuirà tot tipus d'informació sobre els autors, els grups i les discogràfiques més representatius de les Illes.

El director general de Cultura, Pere Joan Martorell; i el delegat de Música de la Conselleria, Guillem Cortès, explicaren aquesta setmana els detalls de la participació de les Balears en aquesta 43 edició del MIDEM, que tindrà lloc entre els propers dies 18 i 21 a la ciutat francesa.

El MIDEM de Cannes està considerada la fira més important del sector discogràfic a nivell mundial. Reuneix professionals del panorama musical internacional, digital i de telefonia mòbil de tots els estils i perfils. S'hi donen cita les companyies de discos, publicistes, distribuidors, importadors, exportadors, companyies tecnològiques, de comunicació inalàmbrica, de producció de dvd i de producció de programes per a la televisió, de creació de bandes sonores originals i anuncis publicitaris, agents, productores, promotors, programadors de festivals, fabricants de cd's i dvd's, entre d'altres. En aquesta edició, reunirà devers 4.500 companyies, 2.300 promotors i 550 músics de gairebé un centenar de països.

Martorell avançà que la nostra comunitat comptarà a la fira amb un espai propi de 25 metres quadrats, que s'ubicarà a prop dels passadissos centrals, amb l'objectiu d'atraure un major nombre de visitants.

L'expositor balear acollirà dia 19 la presentació de la pàgina web dels grups musicals de les Illes. Es tracta d'un instrument de projecció exterior que dóna informació detallada sobre els més de 200 grups i artistes illencs que abasten tots els estils: des de la música clàssica, passant pel folk, el pop rock, el jazz i la música infantil. A més a més, a diferencia de la guia de paper permet penjar fotos, vídeos, textos i música; realitzar consultes pels conceptes que interessin, descarregar textos o imatges; escoltar la música i tenir els contactes de mànagers i discogràfiques.

Més informació: www.musicaib.es