D?esquerra a dreta, Miquel Brunet, Pere Joan Martorell, Guillem Cortés i Miquel Àngel Sancho

TW
0

R.M.
Maó
Les discogràfiques illenques que han estat presents al MIDEM de Cannes (França) -que tancà les seves portes aquest dimecres-, fan un balanç positiu de la participació balear a la 43 edició de la que està considerada com la fira de la industria musical més important del món, tot i la menor afluència de públic que s'ha viscut en aquesta convocatòria. Una valoració a la que s'afegeix la conselleria d'Educació i Cultura del Govern.

Tant el delegat de música balear, Guillem Cortés, com els responsables de Blau Discmedi i Ona Digital, Miquel Àngel Sancho i Miquel Brunet, respectivament, destaquen que la seva presència a la mostra ha servit per mantenir els contactes que s'havien realitzat en edicions passades i per fer-ne d'altres amb vistes a la col·laboració en nous projectes de caire internacional. "És cert que hi ha hagut menys persones per expositor que en ocasions anteriors, però els que han vingut són els que realment feien els contactes i per això no hem vist minvar els intercanvis", resumeix Brunet.

Les Illes han estat presents en aquesta fira per vuitena vegada consecutiva amb un estand propi muntat per la conselleria d'Educació i Cultura, des del qual s'ha fet promoció de la producció musical de les Balears i s'ha donat a conèixer la guia de grups musicals www.musicaib.cat, que ofereix a tots els internautes tot tipus d'informació, en diferents idiomes, sobre els més de 200 conjunts i artistes de les Illes.

A través d'aquest estand, Blau ha promocionat el seu nou lloc web, el dvd amb l'actuació d'Antònia Font al Liceu de Barcelona i el documental de Miquel Barceló a la Seu, entre d'altres treballs.

Guiem Soldevila
Per la seva banda, Ona Digital ha fet el mateix amb el catàleg de folk del segell, que inclou Al Mayur-qa, Herbes Dolces o Nou Romancer, així com la feina del menorquí Guiem Soldevila que el proper dia 31 oferirà un concert a la sala multifuncional des Mercadal dins el marc de les actuacions de presentació del seu disc "Orígens". Aquest és un treball de cançons pròpies i temes instrumentals que sortí a la venda el passat setembre i que abarquen del pop-rock mediterrani al rock simfònic, passant per atmosferes ètniques i clàssiques. Hi han participat gairebé un total de 20 músics de l'Illa.