TW
0

"Cada concert és un repte"

FITXASom naPamela Sintes, tenc 27 anys i vaig néixer a Maó, peròsom d'Alaior. Ara fa dos anys i poc que visc a Ciutadella.He crescut envoltada de música, a ca meva sempre hi havia una guitarra i un piano. Amb 6 o 7 anys ja anava a classes de solfeig, i amb 8 de piano. Avui, per viure de la música has de ser professor o voler partir a fora.Ara, anar a provar sort, ja no ho faria. El que més m'estira de viure a Ciutadella és el poble, hi ha molt d'ambient.De Menorca m'agrada la tranquil·litat de l'hivern.

Raquel Marqués
Ciutadella

Com ho duu una dona rodejada d'inventariosos?
Molt bé!, som una més del grup, ells em cuiden molt.
Per què tornà?
M'ho va proposar en Bep, després de 4 o 5 anys sense ser-hi i la veritat és que em va fer molta il·lusió.
El millor i el pitjor de sortir de gira?
El millor és partir d'aquí i passar tot el dia amb el grup i després, és clar, pujar dalt l'escenari. I el pitjor?, no hi ha res, perquè tampoc tenc fills que em puguin fermar més.
Una baixista és menys habitual, no ha pensat mai de crear un grup sol de dones?
És veritat, a la gent li xoca que sigui baixista. Fa molts d'anys vàrem fer un grup a Alaior només de dones, férem un parell de concerts i prou. No m'ho he tornat a plantejar.
El públic li comenta el fet que sigui baixista?
No, perquè la gent en realitat sols es mira el cantant!
Per què tria aquest instrument?
Perquè fa temps na Joana Pons tenia un baixista que era molt bo, en "Sebas", i vaig començar a donar classes amb ell. Abans, però, havia fet piano clàssic i modern, però un baix és molt més pràctic que un piano (riu).
Quina música escolta?
Pop-rock en català o pop espanyol dels vuitanta. També m'agrada molt Pedro Guerra.
Quins grups?
Sobretot Los Secretos i Lax'n'Busto.
Recomani'ns un disc.
"One Hot Minute" de Red Hot Chili Peppers em va encantar.
Inventari, Jordi Viola & Cala Roig i Joana Pons... no es fa un embolic amb tants de registres?
No, són músiques diferents, però tot el que faig es pot adaptar. Encara que siguin diversos estils musicals i moltes cançons, per sort sempre tenc les partitures davant perquè el meu cap no dóna per a tant.
D'on treu el temps per assajar?
Ho duc tot ben apuntat i esper que a l'estiu quadrin tots els concerts. Amb Inventari assajam els dissabtes, i amb en Jordi Viola també els caps de setmana, perquè si no seria impossible que coincidíssim tots els músics. I amb na Joana Pons no assaig fins als mesos d'estiu.
Tant d'esforç té recompensa. En menys d'un mes ha tret dos discos.
Sí amb Inventari i amb en Jordi Viola. N'estic molt satisfeta.
Un músic, sempre comença?
Amb na Joana Pons no, perquè és molt còmode tocar amb ella. Amb Inventari sí perquè fa molts d'anys que no tocava amb ells i hi ha molts de nervis. Cada concert és un repte.
En què guanya Inventari amb la tornada de la seva veu femenina?
Més que guanyar-hi es tracta, simplement, que ha tornat als seus inicis.
Al llarg de tota la seva trajectòria, de quin projecte està més orgullosa?
De "17 anys de cançons", el directe enregistrat el febrer de 2006 amb na Joana Pons. Fou al Teatre Principal de Maó. Per a mi és especial pel lloc i pel fet de gravar en directe, ja que mai abans ho havia fet. A més la gent estava molt entregada. Va ser molt polit i emotiu.
Com valora aquesta nova fornada de grups que actualment envaeixen l'escena menorquina?
Com a músics he de dir que hi ha molt bon nivell, però personalment crec que com a cantants s'hauria de millorar més.
Una pinzellada política: seguí ahir (per dimarts) la investidura de Barack Hussein Obama?
No vaig poder per falta de temps. Però vaig estar informada abans i després de l'acte.
Creu que canviarà res?
Crec que sí, o almanco voldria ­fiar que canviïn moltes coses cap a bé.
La música pot canviar el món?
La música el pot millorar, però malauradament per canviar-lo es necessiten moltes altres més coses.
"A Cor Obert" acaba aquí. Gràcies per les seves respostes. El seu somni és...
Poder seguir com estic ara ja m'estaria bé, encara que si m'ho penso millor m'agradaria aixecar-me al matí i veure que la meva hipoteca ja està tota pagada!