TW
0

Gràcies a la Fundación San Patricio i l'Obra Social de Caja Madrid vaig poder gaudir de tres dies a València d'una forma molt divertida i diferent

Mireia Mascaró Florit
IES Josep Miquel Guàrdia
No m'ho hauria pensat mai, però hi vaig anar. Vaig anar a València després d'haver estat premiada juntament amb na Irene Pons, pel treball que havíem elaborat del Modelo de Parlamento Europeo organitzat per la Fundación San Patricio i l'Obra Social de Caja Madrid.

Molts de vosaltres us demanareu, i què és això? Doncs bé, aquest és el nom que rep un concurs que es celebra cada any, des de fa nou anys, a nivell europeu, amb l'objectiu de donar a conèixer a joves com nosaltres, el funcionament del parlament europeu, on aprenem a debatre, a opinar, a expressar-nos en públic, a fer amistats i a conviure amb companys.

Això és el que vam fer. El passat 17 de gener, la meva amiga i jo vam viatjar a València, a la fase autonòmica, on hi vam fer quatre dies, tres dels quals van estar dedicats única i exclusivament a reunions, treballs i posades en comú. Durant aquests tres dies, ens vam reunir juntament amb els altres participants que havien elaborat el treball sobre el mateix tema que nosaltres. L'objectiu era elaborar una sèrie de solucions respecte al tema que nosaltres tractàvem, en el meu cas l'Aigua, per poder-les presentar i debatre-les tots junts l'últim dia.

Així va ser, ens vam passar tot el cap de setmana tancades a l'escola per poder realitzar aquestes solucions que havíem de presentar. S'ha de dir també, que els dos vespres que vam dormir a l'escola van estar d'allò més bé. Tot van ser balls, música, jocs molt curiosos i gaudir de l'ambient que ens envoltava.

Finalment, va arribar el dia que havíem d'exposar les solucions elaborades per cada grup. Aquest acte, es va celebrar a les Corts Valencianes, un lloc molt bonic pel funcionament que li correspon i bastant interessant. Per un dia, la meva amiga i jo ens vam poder sentir parlamentàries, després d'haver assegut durant 6 hores a les grans cadires de diputats, haver escoltat tot tipus d'opinions, després d'haver dit "Gracias señora presidenta" per poder començar a parlar, i com aquests, molts d'altres detalls que no havíem realitzat mai.

Ha estat una experiència molt bona, de la qual hem après molt. S'ha de dir, que essent aquest cop la primera vegada que hi participa el nostre institut, vam estar un poc perdudes i ens va venir tot de nou. Però, això no lleva que ens hagi servit per aprendre a escoltar, a valorar les coses, a parlar quan et toca, a respectar, a tenir dret a opinar, a defensar els teus propis pensaments i a conviure amb persones pràcticament desconegudes.

Estic contenta d'haver tingut l'oportunitat d'assistir a aquesta II Sessió Autonòmica de "Modelo de Parlamento Europeo". Vam passar tot tipus de moments, tan d'alegria, de tristesa, de desorientació, de felicitat, d'orgull, de por, de nirvis, de tranquil·litat, etc. Molts van ser els sentiments que se'ns van acumular durant aquests quatre dies a València. No he de deixar de banda, tota la gent que vaig conèixer i els bons moments que vaig passar amb ells.

Aquests dies estaran sempre presents dins la meva memòria, seran impossibles d'oblidar. S'ha de dir també, que després d'aquests tres dies tan intensos plens de reunions i debats, vam gaudir d'un dia turístic per València guiat pel nostre professor, el qual ens va animar molt en moments de desànim
Realment ha estat una experiència carregada de novetats i d'aprenentatge!

I moltes gràcies a la Fundación San Patricio i a l'Obra Social de Caja Madrid que van fer possible aquesta experiència.