TW
0

Al Col·legi Públic Sant Lluís, els pares d'una alumna de P4 van proposar una activitat que va acabar amb una torrada de Sant Antoni més saborosa que mai

CP Sant Lluís
Sant Lluís
De tots i totes és sabut que la col·laboració entre família i escola, si és important en tota l'escolaritat, és essencial en l'educació infantil.

A la nostra escola aquesta col·laboració es fa efectiva en molts àmbits de la vida escolar diària: en el període d'adaptació, en l'organització i realització de tallers, en casos puntuals com poden ser sortides, excursions, organització de festes? Però, dintre d'aquestes vies de participació, hem fet un pas més enllà i intentam implicar les famílies en col·laboracions dintre de l'aula, on puguin observar els seus fills i filles en un altre context i els fillets i filletes puguin veure el seus familiars (ja sigui pare, mare, avi, àvia?) aportant coneixements als seus companys i companyes de classe.

Perquè és evident que els coneixements no els aportam únicament els professionals de l'ensenyament, les famílies també poden posar el seu gra de sorra en aquesta important tasca de formar persones. No cal dir, l'emoció i intensitat amb què viuen els fillets i filletes implicats, la participació i col·laboració dels seus familiars.

I és en aquest marc, on en Quico i n' Anna, pare i mare de na Raquel, una alumna de P4, ens van proposar "fer sobrassada a la classe", cosa que coneixen bé, perquè forma part de la seva vida professional. I? per què no?

I vam pensar que si cada any, quan arriba Sant Antoni, feim torrada de sobrassada al pati? per què no podíem fer el pas previ i elaborar nosaltres sobrassada ?

Així va ser com, provistos de tots els estris necessaris, els pares de na Raquel van venir a la nostra classe, ens van explicar el procés d'elaboració de la sobrassada i després, un per un, vam procedir a embotir-la. Tothom va poder fer la seva pròpia sobrassada i després? per uns dies, la nostra classe es va convertir en una improvisada cambra d'assecar sobrassades!

Arribada la diada de Sant Antoni, com cada any, les famílies ens van ajudar a fer una gran torrada i després de cantar, recitar poemes i refranys de Sant Antoni ens vam menjar un panet amb sobrassada, però enguany? que bona que era!

IMATGES:Sobrassada. Les famílies
ens vam ajuntar per Sant Antoni
per fer una torrada amb la il·lusió
d'haver participat en tot el procés