TW
0

Redacció
Maó
Heu pensat mai en quants llibres llegiu a l'any, en quin idioma, sobre quins temes, per quins motius...?

La Federación de Gremios de Editores de España va fer públiques fa pocs dies, les dades del baròmetre de lectura i compra de llibres al nostre país durant l'any passat, que demostren una baixada de 2,2 punts respecte l'any 2007, deixant la xifra en un 54,7% de lectors al nostre país.

Resulta que segons l'estudi publicat, el perfil de lector a Espanya es consolida com a dona, universitària i jove, que s'estima més la novel·la, que llegeix en castellà i a casa, per entretenir-se.

El 40% dels lectors assegura que llegeix cada dia, front un 45,4% de la població que confessa no llegir quasi mai.

Per altra banda, entre els que llegeixen, ho fan una mitjana de 8,9 llibres l'any. 13,2 llibres en els casos dels lectors freqüents.

Una dada positiva és que pel que fa al món infantil, s'amplia el nombre de llars amb infants menors de sis anys que fomenten la lectura, el 78,7%, dedicant a aquesta activitat unes tres hores a la setmana. El 85,3% dels fillets entre 10 i 13 anys es declaren lectors.

La literatura apareix, clarament, com a gènere preferit, sobretot la novel·la històrica, d'intriga i misteri, d'aventures... mentre que la novel·la romàntica o la novel·la de terror, per exemple, estan molt pitjor valorades.

Pel que fa a l'idioma, al conjunt de l'Estat, el 93,7% dels entrevistats llegeix en castellà, seguit del 3,5% en català. També es llegeix en euskera i gallec, fins i tot en francès i anglès, açò sí, en percentatges molt més baixos.

Els llibres més llegits el passat any 2008 han estat "Los pilares de la Tierra" de Ken Follet, "La catedral del mar" d'Ildefonso Falcones i "El niño con el pijama de rayas" de John Boyne.