TW
0

Seguint amb la línia divulgativa de donar a conèixer el Parlament als estudiants, es convoca el concurs de dibuix "Un parlament per a tots" que dóna vida a un calendari força especial

Redacció
Maó
Encetat ja el mes de febrer, no volem esperar per fer-nos ressò de l'edició un any més del calendari que neix dels concursos de dibuix i d'expressió escrita adreçats als alumnes de 6è de Primària d'arreu de l'Arxipèlag i que convoquen des de fa cinc anys el Parlament i el Govern de les illes Balears. El concurs de dibuix "Un parlament per a tots" i el d'expressió escrita "Valors i Parlament" es promouen seguint amb la línia divulgativa de donar a conèixer el Parlament als ciutadans en general i especialment als estudiants des dels mateixos centres educatius. Amb la intenció d'explicar les funcions i els valors d'aquesta Institució es posa a l'abast de l'alumnat i dels docents material educatiu que els dóna l'oportunitat de desenvolupar els valors que regeixen la ciutadania democràtica i que són la base de la vida en comú.

Participació menorquina
Des del suplement "Xoc" ens fixam en la significativa participació menorquina que registra aquest 2009 el calendari en qüestió. Pel que fa als dibuixos, Josep Gayón Arguimbau del CC Sant Francesc d'Assís de Ferreries apareix com el 3r classificat en la categoria Illes Balears il·lustrant el mes de març. Laura Sabater Pons del CP Pintor Torrent de Ciutadella posa color al mes de juny i va obtenir el 1r premi a la categoria Menorca. El segon premi de Menorca va ser pel dibuix de Laura Castell Portella del CC Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella que posa cara al mes d'agost. I el tercer, per a Nina Reurer Cardona del CC La Salle d'Alaior que il·lustra juntament amb els tercers premis de Mallorca, Eivissa i Formentera el mes de novembre. Val a dir que també apareixen al calendari els dibuixos de Josep Janer Florit i Toni Melià Barber del CC Sant Francesc d'Assís, Luis Villalonga Rodríguez del CC Sant Josep, Lluís Florit Misot del CP Mare de Déu del Toro des Mercadal, Ylenia Vizcaya de Sapiña i Maria Fernanda Ramírez Ríos del CP Pintor Torrent, Clara Canet Sánchez del CC Nostra Senyora de la Consolació, i Aitor Gomila Mascaró i Olga Llambías Mercadal del CC La Salle d'Alaior. Pel que fa als premis d'expressió escrita, que també il·lustren el calendari del Parlament destacarem el 1r premi de Menorca, obtingut per David Orfila Sintes del CC La Salle d'Alaior.