TW
0

Amb una paraula màgica i un somriure i ja tens un amic guanyat. Paraules com "gràcies, de res, per favor, bon dia, bones tardes, adéu, vostè, em sap greu..."

CP Mare de Déu del Toro
Ciutadella
La Comissió de Convivència del C.P. Mare de Déu del Toro de Ciutadella, s'havia proposat com a objectiu pel present curs, la realització d'activitats conjuntes amb fillets i filletes de diferents edats, per tal de fomentar bones pràctiques de convivència al centre.

Partint d'aquest objectiu, es va traslladar a tot el claustre la proposta de treballar durant tot el mes de gener, i des de totes les àrees, activitats d'aula que ens ajudessin a reflexionar i pensar sobre aquesta temàtica.

Entre altres coses, ens hem centrat sobretot, en descobrir i recordar paraules amables que ens diuen a casa i a l'escola, que ens fan resultar més agradables als nostres companys.

Des dels 3 anys fins a 6è, s'ha treballat el tema. Els més petits han portat de casa seva aquelles paraules que ens diuen els pares, els avis i que ens transmeten un afecte «molt especial». Són aquelles paraules que empram quan ens demostram l'estimació que ens tenim, quan ens saludam el matí, quan ens acomiadam cada nit. Han sortit un munt de paraules dolcíssimes.

Els del segon cicle han pensat, en petits grups, com podien il·lustrar aquestes paraules amb unes produccions molt ben elaborades que estan exposades per tota l'escola.

Els més grans, a més de tot açò, han confeccionat un auca sobre un poema solidari titulat: " I si el món fos meu?", i han estudiat la vida de Mahatma Gandhi i Martin Luther King

Des de l'àrea d'anglès, s'han après les paraules que fan referència a les bones maneres, a classe de música han cantat cançons que fomenten la pau, i amb els mestres d'educació física han treballat els jocs cooperatius.

La qüestió era treballar en grups, fomentar els acords entre ells, i obtenir uns materials que poguessin servir per decorar l'escola el dia 30 de gener :
Dia Escolar de la no violència i la pau.