TW
0

Redacció
Ferreries
El compositor valencià Arnau Bataller lloà recentment la qualitat musical de la Banda de Música de Ferreries, sota la direcció de Josep Agustí Colom, arran de la interpretació de la seva obra "Gene-sis".

El passat més d'abril l'agrupació, conjuntament amb la coral Clau de Sol i la Coral s'Estel, presentà un ambiciós projecte oferint un repertori per a banda i cor força complicat. Un concert que va tenir lloc a Ferreries, al Teatre Principal de Maó, a Sant Lluís i a Alaior, dividit en dues sessions; una primera l'abril i una segona el mes de juliol. Entre tot el programa la banda interpretà la peça de Bataller "Gene-sis". Després de l'estiu es va poder seguir aquest concert per Internet, i fa pocs dies que, després de veure la cançó a youtube, el compositor valencià va remetre la seva enhorabona a la direcció de la Banda de Música de Ferreries.

Obra "Gene-sis"
Així mateix, també informà que, degut al bon fer dels músics locals, l'editorial Piles (encarregada de distribuir aquesta peça i que es coneguda com a una de les més prestigioses en la venda de partitures per a orquestra i banda) ha creat en el seu catàleg un directori amb la Banda de Música de Ferreries per tal d'escoltar aquesta composició.

Arnau Bataller es fa ressò del seu entusiasme a través del seu bloc personal (http://arnaucompositor.blogspot.com/2008_04_20_archive.html). Una notícia que, segons explica el president de l'Ateneu Musical de Ferreries Bep Cardona, ha estat molt ben rebuda per la banda que habitualment a l'hora de seleccionar les obres pels seus concerts arrisca amb peces, generalment contemporànies que contenen un alt nivell de dificultat. "El fet de que un compositor com Arnau Bataller feliciti la nostra banda ens esperona a seguir apostant per la feina ben feta", comenta. La Banda de Música està formada per uns vuitanta músics i per a aquesta ocasió es van sumar uns cent cantaires per tal de donar color a aquest repertori.

Bataller compta en el seu currículum amb una bona quantitat d'èxits en el món de la composició. Especialitzat en música per a cinema decideix estudià a la University of Southern California, el millor centre del món en aquesta especialitat. Ha enregistrat en diferents ocasions per a productores de cinema d'Estats Units.