TW
0

Aquest any, els mestres van decidir dedicar el concurs al pintor Marc Jesús

CC Sant Francesc de Sales
Ciutadella
Cada any a l'escola de Calós celebram la festa de San Juan Bosco que és dia 31 de gener, i feim un concurs de dibuix, però enguany com que queia en dissabte ho vam avançar un dia i ho vam celebrar divendres dia 30 de gener.

Aquest any, els mestres van decidir dedicar el concurs al gran pintor Marc Jesús. El primer i el tercer cicle de Primària van triar tres quadres de l'artista per copiar. En canvi, el segon cicle va fer una composició dels diferents elements de les seves obres d'art.

Per conèixer el seu estil, durant la tercera setmana de gener, tots els cursos vam anar a la galeria Vidrart a veure algunes de les seves obres. A l'exposició vam veure la seva nova col·lecció "Expresso" on les típiques dones blaves que ell dibuixava, s'han tornat de color marró. També vam poder observar que en aquests quadres hi surten escudelletes de cafè i/o una cafetera.

Ens hi vam posar dia 21 de gener a fer aquests dibuixos i la sensació era que estaven sortint bastant bé.

Dijous i divendres passat va venir en Marc Jesús a l'escola on tots els cursos el vam poder entrevistar, demanant les curiositats sobre la seva carrera artística i vida personal.

A una de les entrevistes ell ens va explicar que el seu pare era pintor i que ell dibuixava les dones de color groc. A en Marc Jesús li va agradar la idea i va començar a dibuixar dones de colors que no són reals.

Vam tenir la sort que ens donés alguns consells per dibuixar i pintar millor, com per exemple, la forma de començar un dibuix o no fer gaires mescles, perquè si un dibuix es fa malbé, fàcilment poguem trobar el color per arreglar-ho.

Una altra cosa interessant que vam veure sobre ell, és que no es fa necessari emmarcar els seus quadres ja que els costats també els pinta.
Aquest any en Marc Jesús ha estat part del jurat del nostre concurs de dibuix, on els seus quadres han estat els protagonistes. El guanyador i els dos finalistes de cada classe van ser escollits també per alguns pares, mares, professors i dos representants d'alumnes.

Els mestres van tenir molta feina preparant els plafons, les cartelleres? per organitzar una gran i acolorida exposició que entre l'esforç de tots vam crear. Dia 30 de capvespre els nostres pares i familiars van venir a l'escola a contemplar les nostres obres.

L'entrega de premis va ser divendres al capvespre a les 16.30 hores i tots teníem il·lusió de ser els guanyadors, però no passava res si no ho érem, perquè amb la feinada que vam fer tots i lo bé que ens ha quedat ja ens sentim almenys, un troç de Marc Jesús.