TW
0

La mare d'un company de classe va venir a la nostra aula per explicar-nos moltes coses sobre el sistema solar

CP Mateu Fontirroig
Maó
El passat 28 de gener, els infants de la classe dels Eriçons de P5 vam viure una aventura "fora d'òrbita"!!!

Aprofitant que ara esteim descobrint coses sobre "L'Univers i els Planetes", la nostra mestra es va posar en contacte amb la mare del nostre company Jaume, que és professora de geografia i història. N'Ana (la mamà d'en Jaume) amb molta il·lusió i hores de preparació ens va organitzar una activitat per explicar-nos com es fa "de nit i de dia".

El matí assenyalat, tots els fillets i filletes vam portar llanternes de casa; la nostra classe s'havia convertit en un univers fosc i silenciós i tots noltros érem les estrelles. A través d'un fanalet que era el Sol i unes bolles que simulaven ser la Terra i la Lluna vam representar i viure de manera directa la rotació del nostre planeta. Va ser fantàstic! Era al·lucinant veure com el planeta va girant i mentre el sol dóna claror a una meitat de la Terra, l'altra meitat té foscor!!!

N'Ana també ens va xerrar de les fases lunars i del moviment de translació per entendre les estacions de l'any i ens va mostrar unes imatges molt xules del nostre planeta.

Ens ho vam passar d'allò més bé descobrint que mentre noltros som a l'escola passant-ho molt bé, altres fillets i filletes estan dormint a l'altre costat del món.

Comentaris dels alumnes
Borja: "vam aprendre sa nit i es dia, a una banda des planeta hi ha ombra i a s'altra és de dia". Biel: "es Sol està sempre quiet i és una bolla de foc que fa molta calor i si hi estiguéssim molt a prop mos moriríem". Jaume: "sa mami va repassar amb un llapis i jo vaig pintar sa lluna i es tros que quedava sense pintar el va pintar sa meua germana". Guillem: " sa mamà den Jaume mos va mostrar fotos des planeta Terra. Maria: "sa mamà den Jaume va aferrar ses tres bessones en es planeta Terra". Frida: "una bessona a Menorca i una altra a Xina, una estava desperta i s'altra estava dormida de nit". Hugo: "nos enseñó una foto que era de día y de noche". Estrella: "es planeta Terra es mou i es sol es queda quiet". Lluís: "sa Lluna persegueix es planeta Terra". Enric: "es planeta es mou de dues formes, gira alrededor des Sol i damunt ell mateix. Es planeta Terra també se diu planeta blau". Susana: "quan es planeta està enfora des Sol fa fred i si està a prop fa calor". Nahia: "jo per sa tele he vist Neptú".