TW
0

R.M.
es Mercadal
Fa tres anys que es varen establir oficialment com a associació, però ja des de 2003 gestionen l'Escola de Pintura des Mercadal. Sorprenentment fins l'arribada de Punt@Rt, el municipi patia una mancança en la formació en les arts plàstiques. Avui, a l'entitat que presideix el pintor Josep Moncada ganes no n'hi falten de créixer i de difondre la seva tasca cultural per tota l'Illa. Són una escola jove que camina a poc a poc però sobre segur.

L'avinentesa amb l'Ajuntament ha permès que l'entitat desenvolupi la seva activitat a un local municipal del carrer Tramuntana. Tallers, amb més d'una dotzena d'inscrits, que tenen lloc cada dimarts i dijous, de 19.30 a 21.30 hores i que es succeeixen de manera interrompuda durant tot l'any. "Al juliol i agost tenim una programació de cursos específics que compten amb una bona acollida per part de la gent que ve a passar l'estiu al municipi", explica Tòfol Gomila, vicepresident de l'associació. En aquest sentit, Punt@Rt ofereix tallers d'iniciació els divendres de 19.30 a 21.30 hores, "per tal de llevar la por que generalment tothom té a pintar", comenta, a més de classes específiques d'infantil els dimarts i dijous de 18 a 19,30.

Pintura, escultura i fotografia són de l'interès dels 31 socis amb els que actualment compta aquesta associació. Les seves activitats, com explica el professor i pintor Josep Moncada, són del tot enriquidores i tenen una gran acollida per part del públic illenc. Durant l'estiu es programen sortides de carrer a Fornells i es Mercadal per tal de pintar a l'aire lliure; s'organitzen exposicions; participen a la Fira de Brocanters; col·laboren en l'aprenentatge artístic als centres escolars o amb els comerciants locals amb els seus mostradors de Nadal; i com a novetat, enguany s'han implicat en la possibilitat de traslladar al poble aquest estiu el format de la popularGran Migjornale, amb la mateixa finalitat de fer una atractiva mostra col·lectiva dins les cases particulars. "Per aquesta iniciativa ja tenim 25 persones interessades", senyala Gomila.

L'acceptació de l'Escola de Pintura és positiva. Des de 2003 i fins ara al curs per a adults han passat 56 alumnes; al d'infantil i juvenil, 34 (a partir de 2004); al taller d'iniciació, 14 alumnes (des de 2007); i al curs d'infantil de Primària, un total de 19 (des de la seva posada en marxa el 2008). A l'hora de formar, Punt@Rt té molt present la llibertat creativa de cadascú. "Si un no pinta el que li agrada és molt difícil que tingui motivació", acaba Moncada.

IMATGES:
1.- Un grup d'alumnes amb el professor i president de Punt@Rt,
Josep Moncada, i el vicepresident de l'associació, Tòfol Gomila.

2.- Punt@Rt féu dijous la donació de l'obra "Boira" a l'Ajuntament
des Mercadal. Un llenç de gran format creat per les joves artistes
i alumnes de l'Escola de Pintura, Raquel Lozano, Marina Lozano
i Inma Martínez. L'acte va comptar, per part de l'equip municipal,
amb la presència del batle Ramon Orfila i de la regidora de Cultura
Rosa Palliser. Es tracta d'un collage molt especial amb el que
transmetre diferents emocions. Una tècnica mixta en la que també
s'ha emprat cera calenta. Aquesta és la quarta obra amb la que
l'associació obsequia al Consistori, fruit del conveni establert amb
l'entitat cultural i del que destaca la cessió d'un local municipal
per tal de poder dur a terme la seva activitat.