TW
0

Redacció
Maó
Els autors de Menorca són també protagonistes de l'ambient artístic que aquests dies es dóna cita a Madrid. Per una banda, la nova edició de ARCO a Madrid compta amb la presència de la ciutadellenca Núria Marquès, que participa a la coneguda fira d'art contemporani amb els seus mons imaginaris en els que l'artista recrea els seus personatges. Històries subjectives d'estats emocionals en els que aprofundeix amb la seva obra.

La consellera d'Educació i Cultura del Govern, Bàrbara Galmés, va assistir dijous a l'obertura oficial de la XXVIII convocatòria, un acte que, per primera vegada, presidiren els Prínceps d'Astúries. Enguany l'esdeveniment compta amb un total de 237 galeries de 32 països i en el context de crisi actual desafia la conjuntura amb una aposta decidida per l'art emergent de l'Índia.

Galeries mallorquines
A ARCO 2009, les Balears estan representades per les galeries mallorquines Pelaires i Maior, que mostren al públic de Madrid les seves propostes, entre les quals destaquen les obres dels creadors illencs com Guillem Nadal, Amador, Aina Perelló, Mónica Fuster, Joan Cortés i la pròpia Núria Marquès. Així mateix, l'art de les Illes també s'exhibeix a altres espais de la fira amb, entre d'altres, les obres de Bernardí Roig, Susy Gómez, Pep Sirvent i Miquel Barceló.

Des de Ferreries
El pintor Miquel Cardona (Ferreries, 1956) també és present a Madrid. En aquesta ocasió, l'art arribat des de l'Illa es trasllada a la fira DeArte 09 que té lloc fins demà dilluns al Palau de Congressos de La Castellana. L'autor és un dels 40 creadors que ha superat les proves de l'organització del certamen i participa a la vuitena edició amb "Reflex", "Cotxe del ministre", "Vella màquina de tren" i "Cotxe". Cardona es decanta per una tècnica hiperrealista després d'haver-se dedicat a pintar paisatges i racons naturals de Menorca en un estil més impressionista. Ara amb un traç molt més personal dóna un canvi de rumb a la seva trajectòria. La seva mirada pictòrica es mou dins l'àmbit urbà, entre carrers, vehicles, edificis i els seus propis reflexos.