TW
0

En la història de la ciència, hi ha moments decisius que fan canviar la concepció que tenim els humans sobre el món. Charles Darwin va posar en entredit la teoria del creacionisme

Redacció Maó
Enguany es celebra arreu del món l'anomenat "Any de Darwin", coincidint amb el 200 aniversari del seu naixement (Shrewsbury, Anglaterra, 12 de febrer de 1809) i els 150 anys de la publicació de la seva obra amb més repercussió científica i cultural, "L'origen de les espècies".

En la història de la ciència, hi ha moments decisius que fan canviar la concepció que tenim els humans sobre el món. Va passar amb Copèrnic, per exemple, quan ens va mostrar que la Terra no podia ser el centre de l'univers, i així mateix passà amb Darwin, quan adonant-se de la diversitat d'espècies animals i vegetals va proposar que les espècies han evolucionat des d'organismes primitius comuns i que ho han fet a partir d'una llei que va anomenar de selecció natural.

L'impacte que va tenir aquesta teoria en l'època, radica en la contraposició que plantejava al creacionisme, que fins llavors explicava amb més o menys èxit l'origen existencial dels éssers vius. La teoria darwiniana de l'evolució i la selecció natural era i segueix essent, a dia d'avui amb alguns matisos, una explicació lògica que unificava les observacions sobre la diversitat de la vida.

Darwin va rebre molts d'atacs personals i professionals, però l'entusiasme i la dedicació a la seva tasca van passar per damunt de tots. I enguany, es recorda arreu del món la seva figura i la seva aportació científica. No seríem els mateixos, si Darwin no s'hagués dedicat apassionadament a la ciència.