TW
0

Enguany el tema de les disfresses era lliure, de manera que cada cicle va escollir un motiu per identificar-se

Rosa Carreras
Maó
Fa un parell d'anys que en comptes de participar a la rua de dijous jarder amb la resta d'escoles de Maó, el CP Antoni Juan celebra el carnaval de portes endins. La decisió, consensuada entre tots els docents, és presa pensant en els alumnes més petitons, i la distància que hi ha entre l'escola i la plaça Explanada i és que l'experiència d'altres anys mostra com el cansament dels infants minva un poc la diversió pròpia d'aquest dia. D'altra banda, fent la festa tots junts al pati del centre, el que s'aconsegueix és una celebració d'escola sencera, en la que grans i petits es mesclen i es veuen i aprofiten els espais del centre d'una manera diferent a la resta de dies de l'any.
Nosaltres vam acceptar la invitació i vam arribar al CP Antoni Juan a mig matí, quan alumnes i mestres i alguns pares i mares estaven reunits al pati, gaudint de la celebració. Es va muntar una desfilada de cicles amb músiques diferents per a cada grup, així que tots van veure i ser vistos sense perdre detall.

Enguany el tema de les disfresses era lliure, de manera que cada cicle va escollir un motiu amb el qual identificar-se. Els fillets i filletes d'Educació Infantil, ajudats per pares i mares que amb molt d'enginy van fabricar un castell de cartró amb material reciclat, es van inspirar en la màgia del món medieval transformant-se en dracs, princeses i cavallers. Cadascú va portar de casa el que tenia i podia servir per a l'ocasió, de manera que tothom va posar el seu granet d'arena. Per la seva banda, els alumnes de 1r i 2n inspirats en Kandinski i en Dalí respectivament, van aparèixer davant la resta de companys com a pintors, carregats de colors i amb uns maquillatges i complements que ells mateixos havien elaborat a les classes de plàstica. Els alumnes de 3r es van vestir de pirates, sense perdre ni un detall tampoc. Els alumnes de 4t, van anar de capgrossos. Mentre que els majors de l'escola, els fillets i filletes de 5è i 6è, van anar vestits de cantants i ballarins de rap.

Val a dir que bona part del material de les disfresses era reciclat; garrafes d'aigua que es transformen en cascs de cavaller, paper de diari per fer màscares, cartrons per fer castells? la imaginació al poder, per aconseguir els resultats desitjats.
Una volta acabada la desfilada i amb l'amenaça dels nivolats que més o menys van respectar la festa, es va muntar un berenar multitudinari al pati, però a cobert. Moltes famílies van aportar menjar i begudes, i és per açò que vam trobar pastissos i menjars deliciosos de diferents parts del món.

Amb la satisfacció d'haver celebrat un dia especial entre tots, la festa de carnaval va ser la culminació d'hores prèvies de feina, d'implicació de familiars i docents i alumnes. L'esforç i la dedicació fan la sensació després, d'haver valgut la pena, quan la diversió i la il·lusió dels alumnes són el resultat.