TW
0

Redacció
Maó
El mallorquí Tomeu Penya torna a Menorca per oferir el seu concert més íntim. El cantautor farà un repàs de les cançons de més èxit i del seu últim disc "Paraules que s'endú es vent" (treball que compta amb la participació de Paco de Lucía) en una gira pensada per auditoris i escenaris teatrals. Un espectacle de petit format on Penya vol gaudir del contacte proper amb el públic i que tindrà lloc el proper dia 20, a les 21 hores, al Teatre Principal de Maó. El repertori escollit per a l'ocasió ha estat molt pensat per oferir el millor de la llarga discografia del cantautor. En aquest sentit, Penya comenta que "ha estat un treball intens per resumir en la durada del nou espectacle tota la meva trajectòria sense oblidar aquelles cançons que sempre em demana el públic".

L'escenari buit, tan sols amb Tomeu Penya i la seva guitarra (i els cors de Simó, cantant de Gèminis) aconsegueixen que l'espectador només gaudeixi de la música. Malgrat tot, Penya sap que la seva música es difícil d'escoltar d'asseguts; per això espera posar en peu a tots els auditoris.

Nascut a Vilafranca de Bonany, és un dels cantants més populars i més guardonats a Catalunya i Balears. Els seus discos són sempre un èxit arribant als primers llocs de vendes i cada any realitza desenes de gales on les seves cançons son cantades i celebrades pels seus seguidors. La seva greu i peculiar veu, una gran personalitat artística i les seves originals cançons, foren la base per que Tomeu Penya es situes i continuï com un dels grans de la música en català. Al principi va editar un disc a finals dels anys setanta, produït pels seus amics, que no va comptar amb comercialització ni distribució. L'any 1982, amb la producció artística de Joan Bibiloni, va editar "Càrritx i Roses". El fenomen Tomeu Penya acabava de començar.