TW
0

La Lluna ens acompanya des de sempre en el nostre viatge còsmic per l'univers infinit. Però no és una companya passiva ni quieta. La seva influència afecta diversos aspectes del planeta, entre ells, per exemple, les marees dels oceans.

La Lluna realitza un moviment de translació al voltant de la Terra que tarda 28 dies en completar-se i en total, al cap de l'any, ens dóna la volta sencera tretze vegades.

Depenent d'on està situada en relació al nostre planeta i de com li dóna la llum del Sol, s'originen les anomenades fases lunars, que són quatre, conegudes amb els noms de creixent, plena, minvant i nova, i és per açò que des de la Terra la veim canviar d'aspecte cada dia i sortir per damunt l'horitzó a hores diferents.

Aquesta nit de dimecres del mes de març, tenim Lluna plena i volem aprofitar l'ocasió per convidar-vos a prestar-li una atenció especial. Si sortiu dels pobles, enfora de la llum artificial, us adonareu tot d'una de com ens iŀlumina, de la intensitat. Tanta llum, que confon animalons diürns com alguns ocellets, que no aturen de cantar en tota la nit pensant que en realitat s'està fent de dia.

La influència de la Lluna, per a alguns, té un aspecte també molt més personal i subtil. Més enllà de la bellesa estètica. Gaudiu de la Lluna aquesta nit, avui sortirà quan es pongui el Sol.