TW
0

A l'IES Pasqual Calbó i Caldés, i gràcies al Programa PROA s'ha posat en marxa el curs 2008-2009 un ampli Programa d'Activitats Extraescolars dirigides a tota la comunitat educativa

IES Pasqual Calbó
Maó
Les activitats extraescolars són aquelles que organitza l'Institut fora de la jornada lectiva, és a dir, durant els capvespres, i bàsicament de tipus cultural o esportiu.

A l'IES Pasqual Calbó i Caldés, i gràcies al Programa PROA que ens ha permès comptar amb recursos econòmics addicionals, s'ha posat en marxa el curs 2008-2009 un ampli Programa d'Activitats Extraescolars dirigides a tota la comunitat educativa, organitzades en col·laboració amb l'empresa Serprosport, recentment guardonada pel Govern amb el Premi Jove Empresari de les Illes Balears.

Les activitats extraescolars, en possibilitar que l'alumnat vingui a l'Institut fora de les hores de classe en unes altres condicions i a fer activitats diferents de les estrictament acadèmiques, està demostrat que incrementen el sentiment de pertinença a l'Institut, la motivació per l'estudi i per tant, els resultats acadèmics i la Qualitat de l'ensenyament impartit.

Les activitats extraescolars d'enguany inclouen la pràctica del tennis de taula (ping-pong), un curs per al professorat de l'entorn Moodle, una activitat multiesportiva, un curset d'hípica i la pràctica del BTT.

Val a dir que també se pretén posar en marxa la pràctica de l'esport menorquí "Dins i fora" al pavelló Menorca, però de moment la negativa del club de bàsquet que hi desenvolupa les seves activitats no ho ha fet possible, malgrat ser una instal·lació i un club subvencionats pel Govern Balear.

El ping-pong es fa els dilluns i dimarts de 5 a 7 a la sala polivalent, i compta amb una gran acceptació entre tot l'alumnat, mentre que el curs de Moodle va dirigit específicament al professorat, tractant-se d'una eina de formació en les Tecnologies de la Informació per a la interacció amb l'alumnat a través d'Internet.

L'activitat multiesportiva que fem dimarts i dijous de 19:30 a 21:00 al poliesportiu consisteix en una iniciació a diversos esports de grup des del bàdminton al voleibol passant pel rugby o el handbol, mentre que la Mountain Bike compta amb el monitoratge de Na Ruth Moll, ex campiona d'Espanya de ciclocròs, els dimecres en acabar les classes a la 1 del migdia, essent un grup d'alumnes que amb gran entusiasme fan diversos recorreguts per camins i viaranys de Menorca.

En qualsevol cas el gran salt que ha suposat enguany iniciar aquest Programa d'Activitats Extraescolars és que ens ha mostrat quines eren les eines i estratègies per a fer-ho. Aquest coneixement i la col·laboració amb una empresa especialitzada en aquest camp ens permetran organitzar a partir d'ara activitats extraescolars cada curs.

Aconseguirem així que cada any hi hagi alguna activitat que serveixi de motivació addicional a l'alumnat, que faci sentir cada alumne i alumna com a part d'una comunitat d'aprenentatge, fer-los conscients que són importants i protagonistes, i en definitiva que les seves expectatives han de ser arribar el més enfora possible en l'aprenentatge.