TW
0

Rosa Carreras
Ciutadella
Aquesta setmana us explicam una curiositat ocorreguda el mes de febrer i que la família Bosch Pons de Ciutadella va voler compartir amb nosaltres el cap de setmana passat. És una història difícil de creure i tanmateix, tan real com fantàstica, que ens recorda el romanticisme del missatge dins el bòtil surant per la mar?

Resulta que dia 25 de febrer, en Diego Bosch va anar a l'hortal que tenen al camí de Son Angladó a molt pocs quilòmetres del poble. Enganxat a un arbre, va veure un globus de color verd i va pensar que serien les restes d'una festa d'aniversari o alguna cosa semblant. I quina va ser la sorpresa quan, amb el globus en la mà, va veure que portava un fil i una targeta procedents de França.
En arribar a casa, en Diego ho va explicar als seus fills, en Marc i n'Albert, i la seva dona, na Malen, i tots junts van començar a investigar una mica més, picats per la curiositat.

La direcció de la tarja els va remetre a una escola, l'École Élémentaire les Vertes Campagnes de Gex, una localitat francesa situada molt a prop del llac Leman a tocar amb la frontera suïssa. Va ser amb el Google Earth que es van poder fer una idea de la distància recorreguda pel globus, sortejant tot tipus de paisatges abans d'arribar a Menorca.

Passa que cada any, el darrer dimarts de carnaval, el dia que a ponent de Menorca celebram "es dia de sa sobrassada", a l'escola francesa fan un concurs de globus. Cada fillet n'amolla un a l'aire amb el seu nom i l'adreça de l'escola, de manera que qui el troba, pot posar un segell i reenviar la targeta explicant on el va trobar. Poc es pensaven a l'escola francesa, que la tramuntana jugaria enguany un paper tan destacat i és que un dels globus va agafar el corrent d'aire, que bufava fort aquells dies, i va travessar el país sencer i el golf de Lleó i per la mar va arribar, només vint-i-quatre hores després a Ciutadella.

Com no podia ser d'altra manera, la família Bosch Pons va omplir la targeta amb els noms dels dos fillets i abans d'enviar-la per correu ordinari, es va posar en contacte amb la direcció de l'escola via mail, explicant la sorpresa que havien tingut, i adjuntant escanejada la tarja, aportant la prova. Una sorpresa d'anada i de tornada, perquè des de França també costava de creure. Els fillets de l'escola francesa, tal com els va explicar després a en Diego i na Malen la directora del centre, van estudiar d'aquesta manera on es troben Menorca i les Illes Balears.
Dies després, en Marc i n'Albert encara ho conten amb certa incredulitat però amb molta alegria. I diuen rient que el fillet del globus, que nom Ludovic Wagner, gràcies a ells, segur que devia guanyar el concurs d'enguany.

Correspondència via mail
De Diego Bosch per a l'École Élémentaire les Vertes Campagnes
Dans le jour d'aujourd'hui un ballon qui portait une carte avec votre adresse et le nom de Ludovic Wagner s'est trouvé. Ce ballon/globe est arrivé a la localité de Ciutadella de Minorque, aux les îles Baléares. Demain le matin nous vous enverrons la carte par courrier. S'incroyable !!!

De l'Escole Vertes Campagnes per a Diego Bosch
Merci beaucoup. Effectivement c'est étonnant ! Les enfants de l'école ont été ravis et nous avons situé les îles Baléares avec eux pour qu'ils se rendent compte du trajet du ballon. Cordialement, Véronique Augeard, directrice de l'école élémentaire Les Vertes Campagnes à Gex (France)