TW
0

Associació de Veïns des Castell
Dissabte 14 de març va tenir lloc l'acte d'entrega dels premis als guanyadors del concurs de dibuix i de redacció amb el lema "Cada gota compta" de sensibilització de l'Associació de Veïns des Castell sobre la problemàtica de l'aigua as Castell i a tota Menorca.

Els alumnes de l'escola pública Àngel Ruiz i Pablo han tingut l'oportunitat de presentar els seus treballs, tant de redacció com de dibuix, durant tot el mes de febrer i un tribunal composat per la educadora Teresa Santacana, la directora del centre educatiu, Pilar Mata i una representació de la junta directiva de l'Associació de veïns va decidir atorgar els premis per categories.

L'acte va transcórrer en un ambient agradable i festiu i l'associació tenia preparats a més dels primers premis, també un petit regal per a tots els alumnes que havien participat i un obsequi per als seus pares: una bosseta amb dos mecanismes estalviadors d'aigua per instal·lar a les aixetes de ca nostra.

D'aquesta manera l'associació intenta fer una passa més en el camí que s'havia proposat de sensibilitzar la població, començant pels més petits, de la importància que té el tema de l'estalvi d'aigua i d'anar cercant solucions entre tots.

No podia faltar una petita bereneta per acabar l'acte amb bon gust de boca i l'alegria d'haver donat un pas més per construir un món cada vegada millor.

Redaccions

Cada gota cuenta
Cada gota cuenta, tenemos que ahorrar agua. Tenemos que tardar menos en ducharnos. Por ejemplo el petróleo, nosotros nos interesamos en el ahorro del petróleo, pero no nos damos cuenta que tanto el petróleo como el agua son importantes. Pero el ahorro del agua es mucho más importante porque el agua es una cosa que gastamos mucho que cada vez queda menos y el agua está en nuestras manos y por eso tenemos que ahorrar nosotros y nadie más y somos culpables de que el agua se esté acabando.
Vicky Sampol 3r A

El viatge de Robin
Hi havia una vegada una gota que acabava de néixer en una muntanya dels Pirineus. Era petita, neta, transparent i molt feliç. Es deia Robin. Baixava pel petit riu que era la seva escola. Allà va conèixer altres gotes i es van fer amics i amigues, també jugaven amb les pedres del riu, esquitxaven, baixaven amb les seves amigues, es feien més grossetes i el riu es feia més gran. Van arribar a un lloc on els cavalls anaven a beure, allà hi havia molts de peixos, els pardalets venien a refrescar-se i a beure aigua. Durant el seu viatge, arribà a una ciutat. Na Robin estava molt contenta perquè no havia estat mai a una ciutat i hi anava per conèixer coses noves. El riu en aquesta ciutat està molt brut i contaminat. En el riu hi havia bosses de plàstic, rodes de cotxe, llaunes de coca-cola, nitrats? Na Robin, es va posar malalta i trista. Aquell viatge no era allò que pensava, els seus amics també estaven molt tristos. Na Robin havia de seguir el seu viatge i va arribar a una altra ciutat on la gent reciclava paper, els plàstics i els vidres.

L'aigua estava més neta, menys bruta. Na Robin, estava molt millor i més contenta. I d'aquesta manera va arribar al final del seu viatge, que era la mar on va trobar a altres amigues.

Na Robin diu:

-M'alegro molt que la gent de les ciutats cuidi molt bé l'aigua.
Hanna Anderson Fradejas 4t

L'aigua
La Terra depèn de l'aigua. Sense aigua no seríem res més que un 30% de nosaltres perquè el 70% del nostre cos és aigua. I també sense l'aigua la Terra estaria ja com a dissecada perquè 3/4 del planeta està ple d'aigua.

Els recursos d'aigua de què disposem les persones són molt limitats i, a més, la distribució de les pluges és desigual al planeta, per la qual cosa la disponibilitat d'aigua no és igual a tot arreu.

Cada vegada que les persones vagin augmentant, com els animals, augmentarà la crisi.
A la natura es pot trobar en tres estats diferents: sòlid (neu o glaç als llocs freds), líquid (a rius i mars) i gasós (vapor d'aigua als núvols).
Júlia Pérez 6è