TW
0

Divendres de la setmana passada vam acompanyar un grup de 4t d'ESO del CC Sant Francesc d'Assís a la galeria Xibau de Ferreries

Rosa carreras
Ferreries

Existeixen tècniques distintes quan parlam de fer art i cada una d'elles encercla anys de recerca i d'experimentació. L'artista tria la seva tècnica, els materials amb els que es troba còmode, les eines adequades per treballar-lo? i cada manera de fer art permet expressar amb intencions i matisos diferents. No és el mateix una escultura de llenya que una aquarel·la, no s'aconsegueix la mateixa sensació a l'oli que amb un gravat? I per tal de donar a conèixer al públic en general les particularitats, les diferències i les semblances, aquests dies, la galeria Xibau de Ferreries, ens dóna a conèixer algunes de les principals tradicions artístiques i a més ho fa de la mà d'un bon nombre d'artistes menorquins o vinculats a Menorca des de fa temps.

Divendres de la setmana passada ens vam afegir a la visita guiada a càrrec de Matias Sansaloni, que un grup d'alumnes de 4t d'ESO del CC Sant Francesc d'Assís de Ferreries va fer a Xibau, que va obrir les portes el passat mes de gener, i que fins la primera setmana del mes d'abril acull aquesta exposició col·lectiva que duu per nom "Tècniques de l'art" i que conjuga peces de fins a devuit artistes diferents.

L'interès de la visita, programada des d'una assignatura optativa de plàstica, radicava en la naturalesa de l'exposició, la diversitat, que els alumnes van observar amb deteniment i curiositat, fent preguntes sense complexos sobre els procediments i les característiques principals de cada una de les peces exposades. I és que Xibau ens mostra gravats, escultures, olis, aquarel·les, acrílics, fotografies, pastels i tintes distribuïdes amb força encert per l'espai ample i lluminós de la galeria. Així, trobam obres de Miquel Cereceda i Fernando Triay en l'apartat d'aquarel·les; gravats de Mitico Shiraiva i Paca Florit; escultures de Carlos Caprani i Assumpta Casasnovas; olis de Zulema Bagur, Cristina Oñate i Josep Moncada; acrílics de Juan Elorduy i Lluís Febrer; tècniques mix de Joan Pons Pallicer i J. Delfín Serra; fotografies de Marc Florit i Josep Lluís Martí; pastels de Dolores Boettcher i Mikel Díez Álaba; i finalment, tintes d'Eloisa Armengod.

Si sou un grup i teniu ganes de visitar aquesta mostra, us podeu posar en contacte amb Xibau telefonant al número 971373380 o enviant un correu electrònic a xibau@xibau.com