La Fira del Disc de Barcelona és un dels esdeveniments a on s?impulsa la participació balear

TW
0

Redacció
Maó
Un total de 34 esdeveniments teatrals i musicals, de caire nacional i internacional, inclouran dins del seu programa de 2009 algun espectacle, producció o concert amb segell de les Balears. Les actuacions que impulsa la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear per promoure i difondre la cultura han reforçat enguany el seu programa d'acció exterior en una aposta decidida per ampliar el nombre de fires i festivals amb presència balear i augmentar el nombre de companyies, de productors i d'artistes que es poden beneficiar.

Aquesta setmana, el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, remarcà que el nombre d'esdeveniments que enguany comptaran amb participació de creadors i productors artístics i culturals de les Illes gairebé duplica la presència a l'exterior respecte l'any 2008 i quadruplica les dades de 2007.

Música i teatre
En concret, dins l'àmbit musical el nombre d'esdeveniments als que actuaran o estaran representats enguany els solistes i formacions musicals balears arriba a 13, mentre que dins l'apartat de les arts escèniques figuren un total de 21 mostres relacionades.

Pel que fa al nombre de companyies i grups que promocionaran el seu treball en alguna de les cites previstes també s'incrementa. En 2009 es té previst donar suport a més de mig centenar de formacions, de les quals 25 estan relacionades amb el teatre i la dansa, i una trentena, pertanyen al món de la música.

La Fira del Disc de Barcelona, la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, la Feria de Artistas Callejeros del Humor a Leioa (Biscaia), el Festival Litterarum a Móra d'Ebre, la Feria de Teatro de Castilla y León a Ciudad Rodrigo, la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, el Mercat de la Música Viva de Vic, la Mar de Músicas a Cartagena, el Festival de Jazz de Terrassa o el Festival Folk Hivern a Sueca (Valencia), són alguns dels esdeveniments en què s'impulsa la participació cultural balear.