Aina Tur

TW
0

Redacció
Ciutadella
La Direcció general de Cultura del Govern balear ultima els detalls de la pròxima edició d'una nova col·lecció que neix amb l'objectiu de donar a conèixer i promoure els escriptors i la producció literària vinculats al teatre de les Illes. "Paraula de dramaturg" és el títol de la nova sèrie, la publicació la qual impulsa l'Executiu autonòmic en el marc de les actuacions previstes al Pla de Foment de la Lectura de les Balears.

Des de Menorca
Es preveu que els primers dos títols de "Paraula de Dramaturg" es publiquin dins la Fira del Llibre 2009 de Palma i estaran dedicats a Alexandre Ballester i Joan Guasp (ambdós de Mallorca). Així mateix, cap a finals d'any es publicaran dos títols més, de l'eivissenca Pepita Escandell i la menorquina Aina Tur. Aquesta publicació es farà seguint la línia del replec "Paraula de narrador" i "Paraula de poeta", que Cultura va reprendre el passat 2008 a fi de donar difusió i incentivar la lectura dels autors de la comunitat a través de llibrets de petit format que contenen una antologia poètica o una selecció de contes d'autors respectivament.

En aquest sentit, els nous llibres que es posen a l'abast dels ciutadans són "Les traïcions" de Miquel Àngel Vidal i "El diari i el pa", de Neus Canyelles, ambdós de la col·lecció "Paraula de Narrador", i "Poemes essencials", de Damià Pons, i "Histò­ries", de Josep Lluís Aguiló, de la col·lecció "Paraula de poeta".

Àmbit educatiu
La previsió és publicar de manera anual quatre nous números de cada una de les col·leccions, amb tiratges de 3.000 exemplars que s'aniran ampliant en la mesura que s'exhaureixin. Aquesta acció està adreçada al públic en general i també a l'àmbit educatiu.

Els docents que ho sol·licitin rebran un exemplar per a cada alumne perquè puguin treballar sobre la vida i la producció de l'autor a través de la lectura i del comentari a classe. L'objectiu és possibilitar el contacte directe de l'alumne amb l'escriptor.

Maite Salord, Pau Faner, Ponç Pons o Joan F. López Casasnovas són, entre d'altres, els autors menorquins que s'han editat fins aleshores a aquests als replecs "Paraula de narrador" i "Paraula de poeta".