TW
0

Raquel Marqués
Maó
La presentació del llibre "Material acústic antiaïllant, teatre radiofònic d'autors de les Illes Balears" obrirà el proper divendres 27 el programa d'activitats que el Principal de Maó té previst per a la celebració del Dia Mundial del Teatre. Aquest primer acte tindrà lloc a partir de les 21 hores i anirà a càrrec del director general de Cultura del Govern balear, Pere Joan Martorell, i del delegat d'Arts Escèniques de les Illes, Josep Ramón Cerdà. Conxa Juanola, gerent del teatre, destaca el valor de la publicació en tractar-se del primer recull d'autors teatrals de la nostra comunitat, a on participa el dramaturg català establert a Menorca, Jordi Odrí.

Seguidament començarà una lectura dramatitzada de quatre peces curtes d'aquesta mateixa publicació: "Controls de passaports", de Marta Barceló; "Cafè i formigues", de Vicent Ferrer; "El dia més feliç", de Jordi Odrí; i "Humit", de Xavier Uriz, de la mà dels actors Laura Pons, Manel Navarro, Lluís Vinent, Pili Lucena, Manolo Obrador, Clara Lucas, José Orfila, Antoni Riudavets, Aura Iris, Sebastià de la Fuente, Jordí Odrí i Laura Cubas.

Present i futur del teatre
Posteriorment hi haurà el debat "Panorama teatral a les Illes Balears, present i futur" amb la participació del director general de Cultura, Pere Joan Martorell, del delegat d'Arts Escèniques, Josep Ramon Cerdà, i el conseller d'Educació i Cultura del Consell, Joan Lluís Torres. Els actes continuaran dissabte 28, amb la tradicional jornada de portes obertes que enguany com a novetat es presentarà més animada que mai. Al respecte, Conxa Juanola avançà com una sèrie de personatges seran els encarregats de mostrar i guiar al públic que desitgi conèixer el rerefons del Principal. Serà entre les 17 i les 20 hores.

Finalment, dia 2 d'abril, està prevista la lectura dramatitzada "Teatre de Prop" amb la interpretació de "L'altra llengua (la llengua de l'altre)" pel grup l'Obrador de la Beckett a Menorca. En contingut aquesta activitat inclou les lectures dramatitzades d'una selecció de textos del "III Seminari Internacional de Dramatúrgia" de l'Obrador d'estiu de la Sala Beckett. Sota la direcció de Jordi Odrí, els actors Laura Cubas, Aura Canet, Lluís Vinent, Manel Navarro, Josep Orfila i el mateix Odrí brindaran als assistents, a partir de les 20.30 hores, les peces "Etemenanki" de Thierry Janssen, "La noche del dragón" de Paco Bezerra, "Kiss" d'Alessandro Genovesi, "A story" de Helena Tornero Brugués i "La sisena porta" de David Paquet. L'entrada és de 5 euros.

Països de tot arreu celebren cada 27 de març el Dia Mundial del Teatre, una commemoració a la que el Teatre Principal de Maó s'hi suma des del passat 2005. Durant aquest període una de les experiències millor acollida pels espectadors ha estat la Mostra de Teatre Local que, malgrat no dur-se a terme enguany, Conxa Juanola no descarta recuperar en properes edicions. Així i tot, la gerent remarca l'especialitat del ventall d'activitats previstes per a la celebració d'enguany.