Imatge de la roda de premsa celebrada aquesta mateixa setmana a Palma

TW
0

Redacció
Maó
La Direcció General de Cultura del Govern balear i els diferents consells insulars aposten per ampliar l'abast de l'experiència de 2008 amb la que ja potenciaren la promoció cultural i l'intercanvi entre illes.

El circuit teatral de les Balears s'obre el present 2009 als grups i professionals de la música. D'aquesta manera, es crea el Circuit d'Arts Escèniques i Música de les Illes Balears.

El director general de Cultura, Pere Joan Martorell, juntament amb els delegats d'Arts Escèniques i de Música del Govern, Josep Cerdà i Guillem Cortés respectivament, ha donà a conèixer un nou impuls al protocol signat el juny de 2008 entre la Conselleria d'Educació i Cultura i els consells insulars, per la promoció cultural amb actuacions concertades a alguna de les illes diferent a la que tenen fixada la seva residència.

A tal efecte, la Direcció General de Cultura concertarà amb els teatres o circuits les representacions o concerts d'artistes d'altres illes de manera que la contractació de les funcions es farà conjunta, assumint cadascun dels promotors una part de les despeses. Per la seva part, els consells també donen suport als teatres subvencionant una part de les despeses.

Martorell destaca que el treball coordinat amb els consells de Mallorca, Menorca, i d'Eivissa i de Formentera ha permès ampliar ara l'abast de l'experiència, que ha de possibilitar aquets intercanvis d'artistes i afavorir alhora un major coneixement entre els ciutadans de l'arxipèlag de la producció teatral i musical que es fa a cadascuna de les Illes.

L'any passat, el circuit es posava en marxa a manera d'assaig donant cabuda en exclusivitat a les arts escèniques. De fet, el 2008 varen participar al circuit un total de 21 companyies (14 de Mallorca, 4 de Menorca i 3 d'Eivissa), que representaren 37 funcions a les quatre illes. Entre els espectacles més representats s'hi troba "Estima'm una mica", de la companyia menorquina La Clota.

Pel que fa als espais escènics van participar un total de 19 teatres de Mallorca, 4 de Menorca, 1 d'Eivissa i 1 de Formentera. La previsió és que en 2009 el nombre d'espais i de representacions augmenti.

Termini de recepció
Cal destacar que la Direcció General de Cultura ha obert ja el termini de recepció de propostes per a participar en el Circuit d'Arts Escèniques i Música de les Illes Balears. Les compa­nyies i formacions professionals de música, teatre i dansa que desitgin participar-hi han de trametre a la direcció general informació completa de la seva proposta artística i adjuntar la documentació addicional necessària per accedir-hi i que es pot consultar a la web del departament.