TW
0

Raquel Marqués
Maó
Diuen d'ells mateixos que sonen a rock'n'roll clàssic d'ambient setentero. Les seves influències no són per a menys. Tenir com a referent a Led Zeppelin, Leño, Barón Rojo, Deep Purple, Rolling Stones, Los Rodríguez o Cream és una mescla tan explosiva que és gairebé impossible que no s'empalti als seus directes. Deu anys després d'un projecte, que sorgí arran de la dissolució del grup No Tocar!, Smiling Iguanaz treurà al carrer el seu primer disc. Serà d'aquí ben poc i durà per títol "17" fent honor al nombre de les cançons que inclourà el compacte.

Mike Pipaón (guitarra i veu), Joan Salord (bateria) i Lluís García (baix) són al capdavant d'una formació a la que tampoc hi falta un toc de fusió amb el rhythm and blues i el funky, i a on al principi hi formà part el baixista de Powertrip Salva Llabrés. De producció pròpia, el cd es troba en aquets moments als estudis Gema Ópticos de Barcelona a on es duu a terme la normalització de so. Els temes de "17" són cançons pròpies, amb lletra de Pipaón, a excepció de "Harto de tus caricias", de Miquel Plana (Puretones, Ferris, Gallos o Trilobites), "Sírvete tu mismo", dels menorquins Suc i la versió del clàssic del soul "Hold on".

Aquest primer disc dels Smiling Iguanaz té el valor afegit de comptar amb la col·laboració de diferents músics com Will Woodlock (MTP, Agrofunk, Illegal Cookin.....), al saxo i els teclats i creador també del disseny d'aquest treball; Miquel Plana, veu i cors; Toni Ocaña (teclats); Miquel Espinet (Nitseca) a la guitarra; Anthony Caldas, harmònica; i Andreu Febrer (Agrofunk, Uas3...) al saxo.
actuacions
"Farem un primer concert a l'Ars Café de Maó el proper dia 24 d'abril, i més tard a Ciutadella, dia 9 de maig. Volem que sigui com una festa a la que també s'hi sumin tots els músics que han col·laborat en aquest disc", explica Mike. Tant ell com la resta de la formació són músics més que experimentats als escenaris de l'Illa. Grups com Uf, Ja t'ho diré, Suc, Nitseca, No tocar!, Fulanos de tal, Fràgil, Mes canya, Los Gallos, MTP o Agrofunk, entre d'altres, formen part de la seva evolució musical.
De "17" se'n faran 500 còpies inicials, si bé Pipaón destaca que, enfront qualsevol tipus de benefici comercial, "el principal és fer música, i de la bona". Així i tot, tenen previst moure el treball per discogràfiques i diferents emissores de ràdio. El seu so fresc i bagatge bé ho mereixen.

www.myspace.com/smilingiguanaz