TW
0

Celebram el Dia del Llibre, festa de les lletres que ens anima a llegir, aquesta activitat tan màgicament simple i complexa a la vegada

Rosa Carreras
Maó
M'estic llegint un llibre, "Cuaderno de Notas" de Leonardo da Vinci que em té entusiasmada. Des del pròleg. Me'l van regalar fa poc i quan trob un moment de calma, dins el bus, a redossa, o abans d'anar a dormir, m'hi tir de cap com si fos una piscina. I la resta del món es fon, queda en suspens durant una estona. És polit que et regalin llibres. De fet, és un dels millors regals que ens podem fer els uns als altres. "Quan el vaig veure al mostrador de la llibreria, vaig pensar tot d'una en tu" em van dir mentre me'l donaven, i encara el llegesc amb més interès, amb més gust i il·lusió.

Demà dia 23, el dia de Sant Jordi, celebram arreu el Dia del Llibre, una festa de la cultura i les lletres que ens estimula a seguir llegint tot i els temps que corren. Llegir no és tan fàcil com mirar la televisió. Llegir no és tan fàcil com escoltar música. Llegir suposa molt més esforç que jugar amb un videojoc. Ens demana una implicació molt més personal i sobretot concentració i calma. L'activitat de llegir és simple i complexa alhora, perquè dins nosaltres es posen en marxa tot tipus d'associacions mentals, elements rescatats de la imaginació.

Passa també, que el que aportam com a lectors als textos que ens arriben té a veure amb el nostre bagatge personal i cultural. Si feu la prova de rellegir un text que fa anys vau gaudir, us adonareu molt provablement, de com us han canviat la interpretació i la mirada.

Aquesta setmana us convidam a llegir i comprar i regalar llibres. A participar en les activitats que organitzen biblioteques i llibreries. A valorar el fet de saber llegir i practicar tant com pugueu.