TW
0

L'aigua és essencial per a la nostra vida. L'ONU recomana un consum de 50 litres diaris per persona per tal de garantir la salubritat i la higiene

Grup de 2n C d'ESO
IES Josep Miquel Guàrdia
Alaior
Amb motiu de la celebració dia 22 de març del dia mundial de l'aigua el grup Grup Verd de l'IES Josep Miquel Guàrdia va organitzar una activitat de conscienciació de les desigualtats en el repartiment de l'aigua arreu del món.

El Grup Verd està format per uns quants alumnes voluntaris del nostre institut que es troben un dia a la setmana a l'hora del pati i organitzen diferents campanyes de sensibilització cap al medi ambient, com ara la reducció de residus per Nadal o controlar els diferents contenidors de fems de les aules i dels passadissos.

L'última activitat que han organitzat ha estat l'elaboració d'un gran mapa del món on hi surt el consum de l'aigua per països i també altres informacions relatives al consum d'aigua necessari per a fabricar certs productes.

Aquí us donem unes dades que ens poden fer pensar una estona:
L'aigua és essencial per a la nostra vida. L'ONU recomana un consum de 50 litres diaris per persona per tal de garantir la salubritat i la higiene.
? Més de mil milions de persones no tenen accés a l'aigua potable i més de 2.500 milions no disposen d'aigües residuals.
? Hi ha molts països en què la gent ha de caminar molts quilòmetres per obtenir aigua.
? Als Estats Units el consum d'aigua per persona i dia és de 600 litres, mentre que a l'Àfrica subsahariana el consum mitjà és de 25 litres.
? A l'Índia el consum també és de 25 litres diaris per persona, mentre que al Japó la mitjana és de 400 litres.

Aquestes dades ens fan veure la desigualtat en el repartiment de l'aigua arreu del món i ens haurien de conscienciar que aquest element és un bé necessari i no n'hauríem de fer un mal ús.
Parlant amb els membres del Grup Verd, ens han suggerit unes quantes mesures quotidianes per tal d'estalviar aigua a casa nostra:
? Tancar l'aixeta quan ens ensabonem a la dutxa.
? Instal·lar airejadors a les aixetes i reguladors a les dutxes.
? Engegar el rentaplats i la rentadora quan tenguin la càrrega màxima.
? Regar a les hores que no faci sol

Esperem que aquestes dades us ajudin a fer un consum més just i responsable de l'aigua!!