TW
0

La estadística en cómic
Autor: Larry Gonick i Woollcott Smith
Editorial: Zendrera Zariquiey
ISBN: 84-8418-041-7
Pàgines: 231
Edat: 18 anys
He escollit aquest llibre perquè m'ha semblat simpàtic trobar una publicació on s'intenta explicar l'estadística que es mostra a segon de batxillerat en forma de còmic. Em queda el dubte de saber si el text s'entén per ell mateix o si s'entén quan ja es tenen coneixements d'estadística.

Historia de las matemáticas en los últimos 10.000 años Autor: Ian Stewart Editorial: Crítica ISBN: 978-84-8432-369-3 Pàgines: 310 Edat: 16 anys Aquest llibre presenta 3 qualitats fonamentals: 1) Està escrit per Ian Stewart (això ens assegura amenitat a l'hora de llegir-lo); 2) Tracta de la història de les matemàtiques (tema no massa divulgat entre els escolars); 3) L'edició és perfecta (molt bona i amb gran quantitat i qualitat d'imatges). L'únic defecte torna a anar lligat a la qualitat de l'edició: el preu. En qualsevol cas és un bon regal per aquells afeccionats a les matemàtiques i, en especial, a la seva història. Metrum. La historia de las medidas Autor: Andrew Robinson Editorial: Paidós ISBN: 978-84-4932-059-0 Pàgines: 224 Edat: 17 anys En aquest llibre, també molt ben editat, hi podem trobar una perspectiva de conjunt plenament il·lustrada de les unitats de mesura i els instruments de medició. Veurem com aquests instruments s'apliquen tant a l'Univers físic com al cos humà i la ment.













Matemagia. Los mejores trucos para entender los números
Autor: Fernando Blasco
Editorial: Ediciones temas de hoy
ISBN: 978-84-8460-611-6
Pàgines: 278
Edat: 16 anys
Per començar, hem de dir que l'autor d'aquest llibre és matemàtic i mag (o mag i matemàtic, li hauríem de preguntar). D'un autor així només podem esperar una obra molt interessant en la qual es mesclen, sense adonar-nos-en, matemàtiques i màgia. Per mitjà de nussos, cartes i jocs de monedes podràs aprendre alguns trucs de màgia i, el que és més important,  n'entrendràs els seus fonaments (purament matemàtics en la majoria dels casos).