TW
0

Redacció
Maó

La Conselleria d'Educació i Cultura dedica els números 9 i 10 de la col·lecció "Paraula de Narrador" a l'obra dels escriptors Joan Pons i Josep Maria Quintana, dues de les veus més importants de la literatura menorquina i de les Balears.
El director general de Cultura del Govern, Pere Joan Martorell, presentà aquesta setmana a Menorca les novetats de les col·leccions que edita la direcció general de Cultura en el marc del Pla de Foment de la Lectura, impulsat per la Conselleria amb l'objectiu de promoure la lectura, especialment en català, i millorar la competència i els hàbits lectors de tots els segments de la població de la nostra Comunitat Autònoma. L'acte comptà també amb l'assistència dels dos escriptors protagonistes.
En concret, l'obra de Joan Pons centra el número 9 de la col·lecció. L'escriptor recull a "Isolari" una sèrie de quatre texts, que permeten al lector acostar-se a la producció de l'autor de títols com "No cregui el que diuen de mi", "Nàufrags", "El laberint de les girafes" i "Sorra a les sabates", entre d'altres novel·les.

Per la seva banda, el número 10 de la sèrie recull sota el títol genèric "La ciutat del mite" fragments i capítols d'algunes de les obres de Josep Maria Quintana: "Aquella nit d'òpera", "Maó", "Oficis de Tenebra", "Els Nikolaidis" i "Les revolucions perdudes".

A més dels números dedicats als autors menorquins, el director general de Cultura anuncià la pròxima edició d'una nova col·lecció que neix amb l'objectiu de donar a conèixer i promoure els escriptors i la producció literària vinculats al teatre de les Balears. "Paraula de dramaturg" és el títol de la nova sèrie, que preveu dedicar un dels seus primers números a la producció de la menorquina Aina Tur.

Aquesta publicació es farà seguint la línia de les col·leccions "Paraula de Narrador" i "Paraula de poeta", que la direcció general de Cultura va reprendre el passat 2008 a fi de donar difusió i incentivar la lectura dels autors de la comunitat a través de llibrets de petit format que contenen una antologia poètica o una selecció de contes d'autors respectivament.

Martorell donà a conèixer el caràcter educatiu d'ambdues col·leccions ja que ofereixen als alumnes l'oportunitat de conèixer d'aprop la figura i l'obra dels autors de les Illes.