TW
0

Centre Artesanal de Menorca
Just a les portes d'iniciar les vacances de Setmana Santa, un centenar d'alumnes del Col·legi Públic Mare de Déu del Toro des Mercadal van gaudir de l'exposició L'Ofici de cordar cadires i la Cistelleria, que resta oberta fins a finals de mes al Centre Artesanal de Menorca. Aquesta és un proposta didàctica en la qual els visitants poden veure el procés que se segueix a l'hora de fer un seient de bova, des del moment d'anar a collir aquesta planta fins al retoc final que la dóna per acabada.

Per a l'ocasió es va comptar amb la presència de l'únic mestre artesà menorquí en aquest ofici, Miquel Portella, el qual va respondre a les curioses preguntes dels més menuts: quina és la part més feixuga d'aquesta feina? On es pot anar a collir la bova? Fins i tot, alguns d'ells s'apuntaven per aquest estiu acompanyar a l'artesà a segar.

A més, la mostra es complementa amb algunes peces de cistelleria, utensilis que alguns d'aquests fillets i filletes no coneixien i que a dia d'avui s'estan recuperant.

Així idò, una nova experiència per a molts d'aquests escolars que van descobrir una de les feines més tradicionals de l'illa, i que és una viva mostra d'allò que pot fer l'home amb les seves mans i l'ús que en fa dels materials que pot trobar al seu entorn natural.