TW
0

Alumnes del 1r de Batxillerat Artístic de l'Escola d'Art de Menorca
Maó
El passat dia del llibre, 23 d'abril, l'Escola d'Art de Menorca va celebrar aquesta diada amb activitats relacionades amb la literatura i l'art. És el segon any que s'hi festeja el dia del llibre però enguany ha estat especial.

Ja des de les vuit del matí, els alumnes ens vam distribuir per realitzar un dels quatre tallers que havien estat triats dies abans pels professors i per nosaltres mateixos. Així, vam poder fer un taller a l'aula de volum que consistia a crear un bujot per a penjar-hi desitjos, pensaments que volíem que es fessin realitat. Una altra opció era fer unes lletres mòbils amb porexpan donant-li una cal·ligrafia i un color especials a les aules de dibuix artístic i també de volum. Finalment, en el darrer taller realitzat a gravat, havíem de confeccionar un ex-libris que després ens serviria per identificar els llibres de la nostra biblioteca personal. Mentrestant, alguns alumnes de 2n de batxillerat van realitzar a l'aula de color un mural format per la composició de dibuixos de llibres amb la tècnica del carbonet.

En acabar els tallers i haver recuperat una mica les forces, vam començar una gimcana literària pels carrers de Maó i un concurs fotogràfic que tenia per tema el dia del llibre. El límit d'arribada d'aquestes proves eren les 12.30, termini que ningú va acomplir ja que tothom va arribar tard. Uf! Vam dir tots.

Un cop descansats, tres companys de 1r de batxillerat del centre que fan teatre van representar-nos uns fragments de Tirant lo Blanc. Van aconseguir emocionar-nos.

També durant tot el matí va haver-hi dos concursos: el "LletrArt" i el "Preguntòmetre". En el primer concurs vam votar les millors creacions artístiques que havíem fet sobre els llibres de lectura llegits durant el curs a català i castellà de 1r de batxillerat i que estaven exposades al centre. El "Preguntòmetre" consistia en preguntes sobre totes les assignatures per saber qui de nosaltres tenia més coneixements.

Després d'aquest matí tan intens, vam repartir els premis dels diversos concursos en què havíem participat i, quan ja semblava que tot havia acabat, els professors ens van sorprendre amb la crema dels bujots que havíem fet: els nostres desitjos podien acomplir-se per fi!

El millor d'aquest dia del llibre? El bon ambient, els somriures, el fet de treballar amb companys d'altres classes, el que vam aprendre, els nervis, com col·laborava tothom, les sorpreses... El dia del llibre, un gran dia a l'Escola d'Art. Per cert, s'admeten tots els dijous de totes les setmanes com a dia del llibre?


II Concurs "Lletrart"
Francesc Enrich

Gimcana literària
Caterina Marquès, Laura Coll, Aida Uris, Judith Febrer

II Concurs fotogràfic
Marina Enrich Genestar