TW
0

Volem dedicar aquest espai a presentar algunes pel·lícules que ens poden ser útils per informar, motivar, sensibilitzar i desenvolupar l'anàlisi crítica de la realitat entre l'alumnat

Persépolis

Direcció: Marjane Satrapi i Vicent Paronnaud
Any: 2008
Durada: 95 minuts
Es tracta d'una pel·lícula d'animació que retrata la història de na Marjane, una filleta iraniana des de la revolució islàmica fins avui dia. Comença quan la protagonista té 9 anys i els fonamentalistes arriben al poder obligant a les dones a portar vel i empresonant milers de persones. Malgrat aquest entorn de persecució i terror la Marjane descobreix el punk, ABBA i Iron Maiden. Uns anys després, la seva família decideix enviar-la a Àustria. Allà sola i vulnerable en un país estrany, resisteix les males passades típiques de l'adolescència mentre combat el fet de ser equiparada amb el fonamentalisme religiós i l'extremisme dels que va haver de fugir.


Moolaadé

Direcció: Ousmane Sembene
Any: 2003
Durada: 117 minuts
Aquesta pel·lícula africana conta la història de Collé Ardo, una dona que set anys endarrere no va permetre que la seva filla patís l'ablació ja que considera aquesta pràctica ancestral un atac contra la dignitat de les dones. Avui quatre filletes fugen abans de ser mutilades i demanen la protecció de Colllé. A partir d'aquest moment, s'enfronten dos valros: el respecte al dret a l'asil (el moolaadé) i la tradició de l'ablació ( la salindé).

Oro Negro

Direcció: Marc Francis i Nick Francis
Any: 2008
Durada: 78 minuts
Les multinacionals del cafè dominen els centres comercials i els supermercats, controlant una indústria que mou més de 80 bilions de dòlars cada any, convertint aquest producte en la mercaderia més valuosa de tot el món després del petroli. Però mentre nosaltres seguim pagant més i més per un capuccino, el preu que es paga als pagesos que cultiven el cafè segueix baixant, fins el punt d'obligar a moltes famílies a abandonar les seves collites.

En el mundo a cada rato

Direcció: Patricia Ferreira, Pere Joan Ventura, Chus Gutiérrez, Javier Corcuera i Javier Fresser
Any: 2005
Durada: Cinc documentals d'uns 20 minuts cadascun
En el mundo a cada rato és un film format per cinc històries que plasmen els aspectes més rellevants sobre la situació dels infants arreu del món:
- L'accés als medicaments essencials
- La lluita contra el VIH
- La protecció envers la violència, l'explotació i la discriminació
- L'escolarització de les filletes
- Propostes des del sud