TW
0

Nens, objectes, monstres i mestres

Autor: Andrea Contino
Editorial: Graó 2009
Serie: Didàctica de l'educació visual i plàstica
Col·lecció: Micro-Macro Referències, 8
Pàgines: 148
ISBN: 978-84-7827-696-7


Què és l'ensenyament artístic? Per què és important ensenyar l'art? Per què és important aprendre a observar o a dibuixar, barrejar els llenguatges, experimentar, etc.?

Nens, objectes, monstres i mestres és una finestra oberta sobre com veuen i viuen l'educació artística uns quants mestres i uns quants nens, que ens mostra pàgina rere pàgina les diverses possibilitats de plantejar la relació entre l'art i l'educació.

Al llarg dels capítols, barrejant converses, imatges, explicacions dels processos de treball i dels resultats, així com les reflexions al voltant de les activitats presentades, anirem descobrint com les diferents visions de l'educació artística es transformen en activitats i projectes pedagògics, i ens sorprendrem de com les experiències i els desitjos personals, dels mestres i educadors i dels nens i nenes, poden donar vida a situacions i recursos molts diferents.

"Sent una mica provocatius, es podria dir que, d'entre tots els currículums, el d'educació visual i plàstica és el més innovador i el que al mateix temps porta inherent la tradició de ser mestre. És l'únic currículum que et permet triar en tot i per tot què vols ensenyar i també com ho vols fer. Et deixa llibertat". (Andrea Contino)