TW
0

Els alumnes de 1r A del Col·legi Margalida Florit van fer un concurs de globus dijous passat

Rosa Carreras
Ciutadella
Ens fa una il·lusió immensa. L'experiència que us volem narrar avui és una d'aquelles històries bones que donen sentit al dia a dia. Una cadena d'esdeveniments lligats feliçment per l'atzar i l'oportunitat.

Antecedents
Si seguiu el suplement escolar "Xoc" i feis una mica de memòria, segurament recordareu una notícia molt curiosa que vam publicar el mes de març. protagonitzada per una família de Ciutadella, que el mes de febrer, ensoldemà "des dia de sa sobrassada" va trobar al seu hortal un globus amb una tarja procedent de Gex, França, llençat a l'aire des de l'escola Les Vertes Campagnes, en un concurs de globus que fan cada any. La tramuntana forta que bufava aquells dies, va dur el globus en vint-i-quatre hores des de la frontera amb Suïssa molt a prop del llac Leman fins a Ciutadella. La família Bosch Pons, amb els seus dos fills, n'Albert i en Marc, van emplenar i reenviar la targeta a l'escola francesa posant-se en contacte també via mail. Va ser polit veure la sorpresa dels francesos. El globus d'en Ludovic Wagner havia travessat a tota velocitat mig país i la mar, fins arribar al camí de son Angladó, a ponent de Menorca.

Els alumnes de Ciutadella
Dilluns passat vam acceptar la invitació que els fillets i les filletes de la classe de "Els vaquers que van trobar la neu" ens van fer i vam anar a escoltar amb alegria la història que ens volien contar. Na Bego, la tutora, ens havia començat a explicar per telèfon de què es tractava, així que vam arribar al CP Margalida Florit especialment motivats.

Les filletes i els fillets ens van explicar que a la classe de 1r A cada setmana hi ha un "encarregat de notícia" que té la missió de dur al grup una informació interessant per poder treballar entre tots. Resulta, que "el globus de Gex" els va cridar l'atenció i van decidir muntar ells també, com els fillets francesos, un concurs de globus des del pati de la seva escola. Cada filleta i cada fillet tindria el seu, amb una tarja penjada escrita en tres idiomes, català, castellà i anglès, que inclogués el nom de l'escola, de l'alumne, i les adreces del CP Margalida Florit perquè qui en trobàs qualcun, els ho fes saber.

La conversa
Óscar: vam veure que uns fillets havien trobat un globus a ca seua.
Ivan : sí, en Marc i n'Abert són vesins meus de quan vaig a s'hortal.
Iris: i vam decidir que faríem un concurs també i que posaríem una targeta de plàstic per si un cas queia a la mar.
Margarita: un dia vam esperar que tothom entrés des pati i vam inflar es globus amb una bombona.
Toni: sí, mos va costar molt de temps trobar una bombona d'helio.
Mar: es globus blancs sempre s'esplotaven, no sé com és.
Tobal: es globus van començar a volar tots per amunt, però es de na Roser es va enganxar a un arbre.
Adrià: cap allà hi viu s'àvia meua i diu que els va veure passar tots.
Lluís: jo me'n vaig anar de viatge i me pens que en vaig veure un?

Ha passat quasi una setmana des del concurs de globus des de Ciutadella i una vesina de l'escola els va dir que n'havia trobat un a ca seua i que prest els reenviaria la targeta. És el primer que dóna senyals, qui sap si el vent de llebeig que bufava n'haurà empès qualcun terra o mar enllà i a la classe de 1r A del CP Margalida Florit de Ciutadella s'enduen una bona sorpresa un dia d'aquests.