TW
0

Bep Marquès

Aquest passat dimarts ens deixava als 51 anys una de les figures més emblemàtiques del pop espanyol, Antonio Vega. L'any 1978 va formar amb el seu cosí , Nacho García Vega, Nacha Pop, varen estar junts fent discs i gires fins al 1988, encara que el 2007 varen tornar a aparèixer junts de gira i varen treure un nou disc en directe, "Reiniciando".

Els músics d'aquest país, quan la premsa els hi demana per les seves referències musicals, molts coincideixen a dir el nom d'Antonio Vega, un nom lligat al millor pop, a una gran sensibilitat per escriure i a una manera única de compondre dins d'un sector cada dia més manipulat i desvirtuat com és la música.

Per a jo Antonio Vega és un dels tres culpables que jo em dediqui a això, els altres dos són Sabina i Enrique Urquijo. Vaig descobrir Nacha Pop ben jovenet i sempre m'han acompanyat, però és cert que més que Nacha Pop el referent i company de viatge és n'Antonio Vega, un personatge que tenia la necessitat de viure recollit i quasi sempre al límit, però, això sí, vivia del que més estimava, d'escriure cançons i de pujar qualque vegada a petits o grans escenaris...

La darrera vegada el vaig veure en concert a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) l'any 2003 i sense quasi poder aixecar el cap va aconseguir emocionar durant quasi dues hores a una plaça plena de gent, i ja sabem el difícil que és emocionar el públic a dia d'avui. Enmig d'aquella plaça record un emocionat Josep Thió (ex Sopa de Cabra) cantant totes les cançons.

El personatge i la persona ens han dit adéu, la seva música mai ho farà, segur que ell és ara mateix a "El sitio de mi recreo" fent una "Lucha de gigantes" amb n'Enrique Urquijo, cantant "Ángel de Orion" a na Marga (la seva companya durant molts d'anys) i fent un "bis" memorable amb "La chica de ayer".

Bep Marquès és director de Sa Nostra Música de Ràdio Balear i cantant del grup Inventari