TW
0

Ficcions. L'aventura de crear històries, és un concurs de creació literària organitzat per l'empresa Edicat. En aquesta 3a edició hi ha participat més de 2200 joves de tots els territoris de parla catalana. El relat "Tragèdia al museu", de les alumnes de l'IES M. Àngels Cardona de Ciutadella, Meliza Montaño Aquino i Marina Taltavull Balaguer, quedà entre els 52 finalistes elegits, d'entre més de 500 narracions, amb el pseudònim de Shisukas.

El relat "Tragèdia al museu" partia d'un fragment inicial del llibre "Què farem, què direm?" de Pep Coll (editorial Cruïlla). La narració consta de quatre capítols (La primera sorpresa, És perfecte!, L'error i L'últim porquet) que, cada quinze dies, enviaven a través de la web. Cada capítol havia de tenir entre tres mil i nou mil caracters, sense espais. A part de l'inici de l'obra de Pep Coll, els alumnes de Secundària podien escollir altres inicis d'entre quatre autors més, com Maite Carranza, Imma Monsó, Sergi Pàmies i Ferran Torrent.

El passat dimarts 19 de maig, les dues alumnes finalistes viatjaren a Barcelona per assistir al lliurament de premis que se celebrà a l'Espai Jove de Gràcia. Els premis consistiren en un ordinador portàtil (primer premi), càmares digitals i iPods, que és el que guanyaren cadascuna de les nostres alumnes menorquines. A més a més, tots els participants varen rebre com a obsequi una camiseta. El jurat encarregat de valorar i premiar les millors narracions va estar format per Care Santos, Ferran Mascarell i Pau Vidal, entre altres, vinculats tots ells al món de l'educació i literatura juvenil.