TW
0

IES Josep Miquel Guàrdia
Alaior
Dels dies 10 al 14 de maig es va dur a terme la darrera trobada del projecte Comenius your environment = eurenvironment, en el qual el centre IES Josep Miquel Guàrdia ha participat.
6 alumnes i 3 professors van viatjar a Leek a Holanda on van posar en comú tota la feina feta durant aquest curs.

L'alumnat va estar hospedat per famílies del centre i així, van poder conèixer de més a prop com viuen alumnes de la seva mateixa edat a Holanda. La majoria no va anar en transport públic, sinó amb bicicleta. Algun alumne va tenir més d'un ensurt!!!!!

Les dues principals activitats que van realitzar a Leek va ser cuinar 3 plats típics de cada regió dels centres participants i també vam cantar l'himne europeu i la cançó Frere Jacques "amb les 5 llengües dels països participants.

Durant el curs alumnat i professorat ha treballant dins l'aula amb diferents activitats.
Alumnat de 1r ESO B, 2n D, 3r A, B, C i D i 4t d'ESO A, B, C i D han escrit cartes en castellà o anglès amb alumnes dels altres centres participants: College de Missy de França, RSG de Borgen d'Holanda, Liceo Lingüístico G. Leopardi d'itàlia i Salzmannschule Schnepfenthal d'Alemanya.

Alumnat de 4t ESO han comparat les normes de convivència de cada centre des de tutoria i anglès. S'ha fet una recerca sobre el benefici de les plantes globals i les locals de cada ciutat o poble participant amb alumnat de 4t ESOD a l'àmbit científico-tècnic.

Una altra activitat ha estat fer una recerca sobre els esdeveniments més importants entre l'any 1992-1994 d'un dels països participants amb alumnat de 3r A i B dins l'àrea de ciències socials.

Els alumnes de 1r ESO han participat en un concurs anomenat "proverbs" a català i plàstica ; mitjançant 5 dibuixos per centre que representaven 5 frases fetes , l'alumnat havia d'esbrinar les frases dels altres centres amb la seva llengua.. Una tasca que va ser molt difícil, sobre tot amb les llengües que no provenen del llatí, com l'holandès.

A música a 4tESO van aprendre a cantar la cançó Frere Jacques amb les 5 llengües i també l'alumnat va fer una recerca sobre cançons que es canten amb totes les 5 llengües dels 5 centres.

A l'optativa de 1r batxillerat d'història de les Illes Balears van preparar un receptari de cuina menorquina, d'on van sortir les 3 receptes que vam cuinar a Holanda.

Haver participat en aquest projecte durant els darrers tres anys ha estat una experiència molt enriquidora per tota la comunitat educativa. Ara tan sols falta esperar que el nostre proper projecte rebi la seva aprovació i puguem continuar treballant dins una dimensió europea al nostre centre.