TW
0

Laura Marte i Martí Monjo: Vivència i estètica de viure a Menorca, a la galeria Encant

R.M.
Maó

Laura Marte (Barcelona, 1976) i Martí Monjo (Maria-Mallorca, 1972) són al darrera de la vivència i l'estètica de viure a una illa conduïda pel discurs artístic. Ambdós creadors mallorquins presenten a la galeria Encant de Maó "El límit com a punt de partida", proposta conjunta i treballada a Menorca per la que, diuen, plasmen la seva particular representació de l'estada a l'Illa i tot allò que per a ells suposa la insularitat.

Laura Marte presenta 10 fotografies captades a la Me-1 que uneix Maó i Ciutadella. Instantànies que considera com a punt de partida "cap a una recerca necessària de l'abstracció entorn al paisatge, on es perd la forma i queda tan sols manifest allò intangible". L'artista sol experimentar en projectes vinculats en l'espai públic i les dinàmiques d'ús simbòlic que es generen a partir d'aquest. Marte cursà els seus estudis a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i té un màster en Comunicació i Gestió d'Art actual per la Universitat de Barcelona. En els últims temps ha protagonitzat dos individuals: "Camuflatges" (2008) a l'Espai Mallorca de Barcelona i "Mitogeografies de Sóller" (2007), a l'Espai Cultural Biniaraix de Mallorca. A més de a la galeria Encant, ha participat a altres col·lectives, entre d'altres, a Catalunya, França i les Balears; i comissariat diverses mostres.

Per la seva banda, Martí Monjo aporta un treball al voltant dels límits geogràfics de Menorca com a "reflexió sobre la idea d'Illa" i com a "lloc possiblement limitat de sortida i d'entrada, no només en quant a mobilitat humana-social i cultural entre d'altres, sinó sobretot de mobilitat informativa. A tal efecte, exhibeix una col·lecció de imatges, generalment dibuixos del "contorn geomòrfic de la costa aparentment de Menorca, reproduïts en diferents tècniques mecàniques, fragmentats i transformats".
Monjo estudià a la Facultat de Belles Arts de Cuenca i és doctorat en Belles Arts per la Universitat de Vigo. Fins aleshores, l'autor mallorquí ha exposat individualment, el 1999, a la galeria de Palma J. Oliver "Maneu", i ha format part de col·lectives a Itàlia o Mallorca. El 1998 rebé el premi "Ciutat d'Arts Plàstiques de Pintura Antoni Gelabert", pel Centre de Cultura Casal Solleric de Palma.

"El límit com a punt de partida" es presenta amb obres reproduïdes digitalment i muntades sobre alumini.

www.encant.net