TW
0

R.M.
Maó

Austeritat i senzillesa defineixen l'obra d'Oscar Sancho (Tarragona, 1980). L'artista establert a Menorca allibera amb cada traç una veritable tempesta de força estètica que aquets dies exposa a la galeria Artara de Maó.
Sancho diu crear la producció que ompl aquesta mostra amb "pocs colors, fons que sovint són monocroms i a on es podria dir que hi ha moments en què les figures s'ofeguen en un fons negre". La composició és un dels aspectes més importants per a l'autor que, en aquest sentit, considera que "hi ha un equilibri natural en totes les obres", a més a més s'ha permès un joc entre la pintura decorativa i l'art purament dramàtic i personal.

"La idea que vull transmetre és la de força, a l'hora de crear sempre he intentat que la pintura estigués per davant meu i que em provoqués una forta sensació de sorpresa", explica. Estèticament és una col·lecció misteriosa, primitiva i sinistra i, per altra banda, elegant i minimalista. Al seu ambient de treball, Sancho segueix un procés previ de visualització de la pintura per després plasmar-la i és aquí a on silenci i meditació es converteixen en la música que incita a l'artista a concebre.