TW
0

Raquel Marqués
Ciutadella

Són 9 i cada qual més enèrgic damunt l'escenari. Et poden explicar per activa i per passiva com és la seva música i què els va moure a crear el grup fa dos mesos i mig, però fins que no els veus amb acció no arribes a comprendre la magnitud d'allò que sona bé no sols per les aptituds instrumentals, sinó pel bon rollo que destil·len tots els seus membres. Foren el grup sorpresa del Vega Jazz de Cala en Blanes -organitzat per Jazz Obert-, a on debutaren de manera oficial davant el públic illenc. I aquest estiu Agüita! promet encomanar la seva força per tot Menorca.

Les veus de Lorena Martí i Diana Ibáñez, Ricard Amaya (guitarra flamenca), Paco Higueras (guitarra elèctrica), Irene Aparicio (baix), Pepe Gelabert (congues i percussió), Isabel Bernardes (caixó), Xavi Triay (bateria) i Mica Lecuyer (trombó i acordió) són l'equip que amb el seu ritme aconsegueixen que les cames et ballin soles. Les ganes de la ferrerienca Lorena Martí de muntar un grup són el desencadenant d'una història musical que té tots els indicis d'acabar bé.

Cançons pròpies
Agüita! ja té 14 temes propis composats per Diana, Ricard, Lorena i Paco, a més de comptar amb les col·laboracions de Maria Alcázar, des Mercadal, i de la catalana Sara Ferran. Un repertori de cançons en castellà, a excepció de "Titelles del dolor", amb les que xerren dels sentiments de la vida i més personals o fan crítica social. Però per damunt de tot Agüita! és una formació per fer festa, com no podia ser d'una altra manera de la mà de la fusió de rumba, reggae o ska. "Aquí entren les influències musicals de tots perquè som molts", expliquen.

Concerts programats
Ara per ara tenen concerts confirmats al Claustre del Carme de Maó (6 de juny), s'Hort de Sant Patrici de Ferreries (13 de juny), Club Nàutic de Binisafúller (20 de juny), i als locals Jazzbah i Estels de Ciutadella, dia 3 i 24 de juliol respectivament.
Sense altres perspectives més llunyanes, l'única ambició d'Agüita! és la de passar-s'ho bé amb cada actuació. "De moment no pensam en publicar un disc, primer ens agradaria editar una maqueta, però el que veritablement ens interessa és tocar junts i passar l'estiu de la millor manera possible, fent música", comenten.

Assagen dos dies per setmana a una casa del Camí de Sant Jordi de Ciutadella. Allà, enmig del camp, és a on sorgeixen noves idees i converteixen el seu sentir en música. Agüita! és una petita Torre de Babel que acull a un grup d'intèrprets, (arribats de Menorca, Madrid, Girona, Barcelona, Brasil i França), amb moltes ganes de mossegar el directe.

Més informació:
www.myspace.com/rumbaguita