TW
0

Els alumes i professors dels cicles d'Administració de l'Institut Maria Àngels Cardona de Ciutadella hem tingut ocasió de participar en aquest esdeveniment celebrat a Madrid

IES M. Àngels Cardona
Ciutadella
La darrera setmana d'abril, i per primera vegada a nivell nacional, s'ha celebrat a Madrid la "Muestra de Formación Profesional", fira educativa realitzada amb l'objectiu de donar a conèixer als estudiant d'ESO i Batxillerat, i a qualsevol personal interessada en cursar estudis de formació professional, els cicles formatius que es poden cursar arreu de l'estat. La mostra ha comptat amb el patrocini del Ministerio de Educación i el Fons Social Europeu, i la participació de totes les comunitats autònomes, assumint cadascuna l'organització de l'estand d'una o vàries famílies professionals.

Els alumes i professors dels cicles d'Administració de l'IES M.Àngels Cardona de Ciutadella hem tingut ocasió de participar en aquest esdeveniment representant la nostra comunitat autònoma, gràcies a que l'organització de l'estand de la família professional d'Administració i Gestió es va assignar a la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears.

La nostra feina en aquesta fira ha estat organitzar l'estand i atendre els visitants donant informació sobre els cicles que formen part de la família professional d'Administració. La tasca no ha estat senzilla: hem hagut de planificar i decidir el disseny de l'estand, preparar i traslladar el material a Madrid per al muntatge, organitzar el desplaçament d'estudiants i professors en diferents torns per a l'atenció de l'estand i preparar activitats que poguessin resultar interessants per als visitants.

Un dels aspectes que hem volgut destacar en aquesta fira, és l'orientació pràctica que es dóna als cicles formatius d'administració a les illes Balears mitjançant l'activitat d'empresa simulada, que a l'IES M.Àngels Cardona es ve desenvolupant des de fa ja uns quants cursos, especialment dins del cicle de grau mitjà de Gestió administrativa, i ara també en el cicle de grau superior d'Administració i Finances.

Aquesta activitat consisteix a portar la gestió de "MENORCAMP SLS" (societat limitada simulada), empresa fictícia que té com a activitat principal la comercialització de productes del camp de Menorca, i que ens permet treballar durant el curs com si d'una empresa real es tractés. A la nostra empresa, els estudiants assumeixen totes les funcions pròpies de l'empresa real, realitzant per torns les tasques administratives dels diferents departaments: Recepció i Marketing, Comercial, Comptabilitat i Tresoreria i Recursos Humans.

Tots els centres de la nostra comunitat autònoma que imparteixen cicles de la família professional d'Administració i Gestió tenen creada una empresa simulada que gestionen els alumnes, i que forma part d'una xarxa comercial d'empreses simulades a nivell nacional i internacional molt activa mitjançant el programa SEFED (Simulació d'empreses amb finalitats educatives) de la fundació INFORM.

Amb el propòsit de donar a conèixer aquesta activitat a la comunitat educativa de tot l'estat i, en general, els cicles formatius de Gestió Administrativa, Administració i Finances, i Secretariat, vam traslladar les dependències de "MENORCAMP SLS" a la mostra de FP Madrid. Des d'allà vam continuar duent la gestió de la nostra empresa i atenent els visitants que sol·licitaven informació sobre els cicles formatius de la nostra família professional. Vam organitzar per als visitants diverses activitats, com ara la confecció de currículums, i la participació en la nostra empresa mitjançant la realització de comandes i vam aprofitar, com sempre feim, per promocionar els productes de la nostra terra, oferint degustacions de formatge, sobrassada, mel i figat a tots els que s'acostaven al nostre estand.

Amb uns horaris ben apretats, i aprofitant cada moment disponible, vam poder fer un bon grapat d'activitats: vam visitar el Congrés dels diputats i el Senat, vam anar al teatre, vam fer visites culturals per Madrid, i fins i tot vam tenir experiències que seran difícils d'oblidar: vam veure l'estrena d'una pel·lícula, ens vam fotografiar amb polítics importants a la sortida del Congrés, ens va entrevistar pel carrer algun programa del cor,...i vam poder viure de primera mà les aglomeracions del metro de Madrid en hora punta i el desplegament policial que hi ha al centre cada cop que reben la visita d'un cap d'estat.

La participació ha estat molt satisfactòria, tant pel nombre de visitants, com per l'èxperiència viscuda. Durant 6 dies, alumnes i professors del departament d'Administració, hem posat els cinc sentits en la tasca, i la col·laboració i feina en equip per part de tots ha estat clau per a que aquesta experiència hagi estat tot un èxit.

Si voleu veure com va anar la cosa i més fotografies, podeu visitar el blog http://fpadm.blogspot.com .

Pel novembre tornarem a repetir, aquesta vegada sense anar tant lluny, a la Fira de FP de Menorca. Us hi esperam!