TW
0

Més de 400 alumnes d'Educació Infantil i Primària varen assistir a la trobada celebrada as Mercadal

CEP de Menorca
Maó
El passat divendres 22 de maig, es va celebrar una trobada de tots els col·legis de Menorca que van participar en el projecte "Explorant la Menorca Prehistòrica". Aquest projecte fou dissenyat durant el curs passat en un seminari de formació del Centre de Professors per un grup de mestres convençudes de la importància del treball col·laboratiu i de l'ús de les eines informàtiques per a l'elaboració del coneixement i el fet de compartir-lo.

Durant tot aquest curs, alumnes procedents de vuit escoles de Menorca han anat treballant i investigant sobre la prehistòria menorquina. Així mateix, han anat compartint les seves troballes amb els altres companys a través d'eines comunicatives i informàtiques, com són els blocs.

Dia 22, aquests alumnes van tenir l'oportunitat d'exposar al Recinte Firal des Mercadal els treballs elaborats durant el desenvolupament del projecte: contes digitals, maquetes, fotografies, treballs sobre visites a poblats, una casa prehistòrica, guies sobre la prehistòria de Menorca, línies cronològiques... materials que s'exposaren durant el matí del divendres. Cada grup-classe que hi va participar va mostrar els seus projectes a la resta de participants. També van aportar materials audiovisuals creats pels propis alumnes en què s'exposava la informació recollida durant el seu procés d'investigació.

Cal destacar la participació a la festa del personatge que conduïa el projecte: un arqueòleg explorador d'Egipte, anomenat Tariq Horeb, preocupat per la presència d'una figureta d'Imhotep a Menorca. Aquest arqueòleg va poder gaudir dels materials aportats pels fillets i les filletes i conèixer les conclusions que havien tret sobre el fet que a Menorca hagués arribat una figureta d'Egipte. En Tariq Horeb va visitar tots i cadascun dels grups per conèixer de primera mà les troballes que havien fet durant el procés.

Al final de la trobada, en Tariq va fer entrega dels carnets d'exploradors, que els alumnes aconseguien al final del projecte per tota la seva feina feta.