TW
0

IES Cap de Llevant
Maó
Del 12 al 19 de Maig, els alumnes de 3r d'ESO del Programa British Council de l'IES Cap de Llevant vàrem fer un viatge inoblidable al Regne Unit. Aquest viatge ha estat la culminació d'un projecte d'intercanvi iniciat a 1r d'ESO, quan vàrem començar la correspondència i l'intercanvi de projectes amb alumnes de dues escoles de la localitat de Salisbury, situada al comtat de Wiltshire.

Després de mesos de preparació i de coordinació amb els nostres companys de Salisbury vàrem partir plens d'il·lusió i amb un programa d'allò més variat per tal d'aprofitar al màxim la nostra estada. Vàrem anar a un institut masculí on tots els nois portaven un uniforme molt formal (imagineu-vos anar a l'insti amb vestit i corbata!), on part de l'edifici era antiquíssim i et donava la sensació de ser al Hogwarts de Harry Potter. També visitàrem un institut femení (a Anglaterra encara és normal separar nois i noies), on ens van agradar molt les instal·lacions (per cert, els nois del grup varen triomfar amb les fèmines!). A ambdós centres vàrem assistir a classes i vàrem dinar a la cantina amb els nostres companys anglesos (el menjar no era tan dolent com ens pensàvem). Ens va impactar molt el fet que a les classes hi havia molt silenci, els alumnes demostraven molt respecte envers materials, companys i professors i treballaven de manera molt autònoma (ens va fer reflexionar una mica....). El millor de tot és que ens vàrem adonar que el nostre nivell d'anglès està prou bé, vàrem seguir totes les classes sense problema i ens van felicitar pel nostre nivell tant lingüístic com acadèmic.

Però amb dos dies d'anar a classe ja n'hi va haver prou i després ens vàrem dedicar a altres coses. A Salisbury, un poble preciós per cert, vàrem fer una gimcana amb els nostres companys anglesos per tal de conèixer millor el poble, vàrem anar al cinema (ubicat dins un edifici de l'època Tudor que donava encara més misteri a la pel·lícula), vàrem visitar museus, vàrem fer una visita a Stonehenge (hem de treure més profit als nostres poblats megal·lítics) i ens ho passàrem d'allò més bé a l'alberg (tota una experiència de convivència i coneixement del grup!). Fins i tot hi va haver temps per algunes compres i per passar una tarda amb família, conèixer com són el menjar i les cases típiques d'allà i compartir una mica els seus costums.

Això era el que ens feia més por, ja que ens havíem de separar i anar cadascun amb una família diferent, però al final va ser una experiència d'allò més enriquidora i ens ho vàrem passar molt bé.

La nota més cultural va ser a Londres on, a part de visitar tots els llocs més emblemàtics de la ciutat (les cases del parlament, el London Eye, Covent Garden, Trafalgar Square, etc), vàrem passar un matí al Natural History Museum. Per cert, vàrem fer la majoria dels trajectes a peu i, tot i el cansament, vàrem poder gaudir de valent de la ciutat, els seus edificis, els diferents ambients, la gent...

El punt i final al nostre viatge el va posar l'anada al musical Billy Elliot. Per molts de nosaltres era el primer cop que anàvem a veure un musical i ens va impressionar i emocionar a parts iguals.

En resum, aquest viatge ha estat una vivència única i inoblidable tant per alumnes com per professors (que també varen xalar prou...) que pensem ens ha enriquit com a alumnes, companys, amics i al cap i a la fi, com a persones.