TW
0

La comunitat educativa del CC Sant Francesc de Sales va celebrar el final de curs amb una festa en la que hi van participar tots els alumnes i que va ajudar a recaptar diners per a l'ONG Vols

Rosa Carreras
Ciutadella
A les sis del capvespre de divendres passat, la comunitat educativa de Calós es va reunir al pati de Sant Joan Bosco per celebrar la festa de final de curs.

Amb el lema "Pouem solidaritat 09", la celebració s'afegia a les diferents activitats que s'han anat realitzant durant aquest curs escolar relacionades amb el projecte solidari amb la població rural d'Aïyé, Malí. I és que a través de l'ONG Vols, el centre educatiu ha estat recaptant fons per a la construcció d'un pou d'aigua potable, que beneficiarà directament als 500 habitants d'Aïyé i indirectament a la resta de poblacions veïnes.

Així, sumant-se als berenars solidaris organitzats pels alumnes d'ESO el mes de març, a la venda d'artesania durant la jornada de portes obertes del mes d'abril, a la venda de menjar a les festes i processons? Calós va celebrar l'arribada de les vacances amb el pou d'Aïyé a la ment de tothom.

La festa de final de curs de Calós va tenir tocs molt divertits i dues parts ben diferenciades. A la primera, al pati de Sant Joan Bosco, vam poder veure tots els grups de Primària que havien preparat actuacions musicals i de dansa. Pares, mares, avis, germans, amics, mestres, professors? el públic que omplia el pati de gom a gom va gaudir molt de les actuacions que al llarg d'una hora aproximadament, es van anar succeint a bon ritme. Alguns alumnes de Secundària també es van animar a actuar, donant un punt extra de qualitat a la festa.

No hi van faltar detalls santjoaners i és que Ciutadella, des de principis de juny, té uns ànims especials que impregnen qualsevol celebració. Banderes, camisetes, mocadors, cançons? i la decoració de l'escola en general, ens deien que Sant Joan s'atraca amb força i il·lusió de tothom.

La segona part de la festa es va fer al pati de Santa Clara, amb infants i adults divertint-se per igual. Venda de menjar (aportat per les famílies), beguda i artesania, rifa de diversos regals, jocs i tallers per als més petits (boti-boti, ensortilla?) i la visita de cavalls que van fascinar tothom i atreure els més valents.

El sol començava a afluixar i el pati de Santa Clara era un gust de veure, ple de cares somrients, adults satisfets i infants jugant. Va ser una bona manera d'acabar el curs, fent festa però recordant els més necessitats i la responsabilitat social que tenim tots en aquest món global.