TW
0

Raquel Marqués
Maó

Enaltits per la crítica com un dels millors grups de Catalunya, u_mä arriba el proper dijous al Teatre Principal de Maó amb la seva psicodèlia d'autor. Música per a escoltar al detall i sobretot sentir. Del seu projecte, Pau Vallvé (guitarra, loopejador, bateria, cítara i veu) i Maria Coma (teclat, cítara, ambients sonors i veu) diuen que "és una mescla de nostàlgia, natura i fet a casa. El resultat del que som com a parella". L'escena en la nostra llengua es renova i ells són part dels qui escriuen els nous fonaments musicals.

"La nostra música és petita i màntrica (cíclica) amb una sonoritat molt familiar. Anem gravant els instruments a temps real dins unes màquines loopejadores, creant així les bases de les cançons. Al damunt hi toquem i hi cantem. Som quatre i tots toquem una mica de tot". Joan Vallvé (bateria, clarinet, carilló, baix, cors...) i Carles "Campi" Campon (baix, tenori-on, serrucho, theremin, autoarpa, caos pad, percussions, coros...) acompanyen Pau i Maria en l'aventura.
El seu disc "u_mä" és una feina exquisida, cançons i lletres que -expliquen- són "petites idees, esbossos" amb esquitxos de la vida més quotidiana, alhora la que més importa. Un so íntim, sensual i enigmàtic que amaga transparència i bellesa. u_mä neix sense pretensions de ser un gran projecte, pel mer fet de que són una parella de músics i com a tals juguen i viuen l'expressió melòdica. El públic l'han conquistat amb el temps, sense pensar-s'ho i gràcies a les noves tecnologies. El primer tema del seu treball -reeditat- és "Efecte dòmino", la música triada per la Generalitat de Catalunya per a la seva campanya de reciclatge. Una peça més de l'engranatge que fa aquest disc gran.

u_mä en concert al Teatre Principal de Maó. Dijous 30, a les 21.30 hores. Preu únic: 10 euros.

www.myspace.com/umabcn